ASTĂZI, 8 SEPTEMBRIE: Ziua Petrolistului

A.P.
Miscellanea / 8 septembrie 2020

Ziua Petrolistului

De la 8 septembrie 1990, Ziua Petrolistului este sărbătorită în fiecare an, la iniţiativa Federaţiei Sindicatelor Libere şi Independente Petrom. Această zi este dedicată personalului din industria petrolului, celor care lucrează în foraj, extracţie, prelucrarea şi cercetarea petrolului.

În anul 1857, România a cunoscut trei premiere mondiale: fraţii Mehedinţeanu au deschis, la Ploieşti, prima rafinărie de petrol de tip industrial; Bucureştiul a devenit primul oraş din lume iluminat cu petrol lampant, fiind folosite 1.000 de lămpi cu gaz pe străzile capitalei; România a apărut în statisticile internaţionale cu o producţie de ţiţei oficial înregistrată de 275 de tone.

Tot România a fost prima ţară din lume care a exportat benzină, în anul 1900.

Cu ocazia Zilei Petrolistului din acest an, Federaţia Patronală de Petrol şi Gaze (FPPG) mulţumeşte oamenilor dedicaţi din industrie, printr-un comunicat de presă.

În ciuda restricţiilor generate de pandemie,ei au fost permanent la datorie şi au asigurat resursele de energie vitale României.

Franck Neel, preşedintele FPPG, transmite: "Menţinerea siguranţei aprovizionării cu energie nu ar fi fost posibilă fără implicarea oamenilor din industrie care au demonstrat că putem depăşi orice obstacol prin respectarea măsurilor de prevenire a virusului. Ne exprimăm aşadar recunoştinţa în această zi aniversară şi îi încurjaăm să rămână precauţi, dată fiind creşterea numărului de cazuri confirmate de Covid-19 în România"

În contextul acestei zile, industria de petrol şi gaze naturale reiterează nevoia urgentă a unor măsuri din partea autorităţilor, precum deblocarea procesului de digitalizare.

Franck Neel adaugă: "Actualizarea cadrului legislativ la progresul tehnologic este absolut necesară ca acest sector să se menţină competitiv la nivel global şi adaptat vremurilor moderne. Soluţiile de tip Cloud ar aduce beneficii imediate, cu impact direct în nivelul producţiei şi, implicit, al taxelor virate la bugetul de stat. Ele sunt cu atât mai necesare în România, unde cele mai multe zăcăminte sunt mature şi fragmentate, iar producţia per sondă e printre cele mai mici din Europa".

Prin intermediul comunicatului se atrage atenţia asupra noului Pact Ecologic European. Acesta ridică presiuni suplimentare asupra sectorului local de petrol şi gaze naturale. Investiţii în inovaţie şi tehnologii modernesunt necesae ca industria să îşi păstreze un rol relevant în societate, adaptat noilor cerinţe de mediu. Gazele naturale pot juca un rol major în tranziţia spre o economie cu emisii nete zero de carbon la nivelul anului 2050. Industria are capacitatea de a contribui la modernizarea parcului de termocentrale pentru o producţie eficientă a energiei şi cu emisii scăzute de carbon. Totodată, sectorul gazelor naturale poate susţine transformarea economiei României prin oferirea de soluţii pentru un transport sustenabil, dar şi prin noi tehnologii, precum hidrogenul.

Franck Need a mai spus:"Pentru a atinge toate aceste obiective e însă nevoie de un plan coerent de măsuri legislative care să susţină continuarea producţiei. Valorificarea resurselor de hidrocarburi din Marea Neagră este absolut necesară pentru a susţine dezvoltarea economiei şi modernizarea acesteia într-una cu emisii scăzute de carbon. În plus, ar transforma România într-un producător şi mai important de gaze naturale la nivel european, continuând astfel tradiţia de peste 100 de ani în domeniu".

Pentru demararea producţiei în Marea Neagră - cea mai mare investiţie privată a ultimelor decenii şi totodată una dintre investiţiile istorice din sectorul românesc de petrol şi gaze naturale - e însă nevoie de un cadru legal stabil şi predictibil şi, cu precădere, de amendarea corespunzătoare a Legii offshore.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb