Astăzi are loc dezbaterea publică "Turismul Românesc: Între impas si oportunitate"

Miscellanea / 29 septembrie 2021

Astăzi are loc dezbaterea publică "Turismul Românesc: Între impas si oportunitate"

Proiectul "Turismul românesc: Între impas şi oportunitate" a ajuns la a treia dezbatere publică care va avea loc astăzi, 29 septembrie la Mănăstirea Cozia, un reper important pentru turismul ecumenic.

Industria energetică alături de turismul ecumenic, balnear şi rural au poziţionat Vâlcea în topul destinaţiilor din ţară având zone turistice unice în Europa.

"Nu întâmplător am ales ca cea de a treia dezbatere să aibă loc la Mănăstirea Cozia. Judeţul Vâlcea este o destinaţie turistică cu potenţial crescut şi contribuţia acestuia la dezvoltarea turismului românesc poate fi un adevărat izvor de aur pentru economia românească. Atât poziţionarea, cât şi impresionantele obiective, unice în România, fac din Vâlcea, o destinaţie de neocolit pentru turişti. Suntem în momentul de restartare a turismului la nivel mondial şi cred că este şansa noastră să profităm din plin de acest context pandemic pentru a tura la maxim motoarele şi a ne mobiliza astfel încât turismul să devină un pilon de dezvoltare sustenabilă al economiei româneşti", a declarat Cristina Chiriac, preşedintă CONAF, iniţiator al proiectului "Turismul românesc: Între impas şi oportunitate".

La rândul său, Daniel Mischie, purtător de cuvânt al Alianţei pentru Turism, este de părere că: "Industria ospitalităţii traversează cea mai dificilă perioadă. Este un moment în care afacerile din turism se pot consolida şi pot deveni mai solide. Este momentul în care toţi jucătorii din ospitalitate, locali sau regionali, pleacă de la START. Transalpina, turism religios, turism balnear, turism rural - sunt zone în care Vâlcea excelează. Criza sanitară ar trebui tratată ca o provocare de către vâlceni. Va fi bine!"

Proiectul "Turismul românesc: Între impas şi oportunitate" s-a născut din nevoia de a repoziţiona turismul ca segment important de creştere economică şi vector de promovare al României la nivel internaţional. Turismul global a fost greu afectat în anul 2020 şi putem afirma că a fost cel mai prost an din istoria acestei industrii la nivel mondial. Călătoriile internaţionale au scăzut cu 74%, în comparaţie cu 2019, potrivit ultimelor date ale Organizaţiei Mondiale a Turismului.

Un miliard de călătorii mai puţin, cu atât a scăzut traficul aerian, doar în 2020. O scădere pandemică fără precedent ce duce la o pierdere estimată de 1,3 miliarde de dolari şi un record de 11 ori mai mare decât criza din 2019.

"Este un moment propice de a porni în cursa de competitivitate, sustenabilitate şi promovare a turismului, alături de celelalte state ale lumii de pe aceeaşi poziţie. În cadrul proiectului naţional "Pactul pentru muncă" am identificat nevoile de flexibilizare a pieţei forţei de muncă şi am prioritizat domeniile de acţiune. Cu toţii am conştientizat importanţa turismului ca factor de incluziune şi creştere economică durabilă şi ne propunem să acţionăm astfel încât să fructificăm potenţialul pe care acest sector îl are în dezvoltarea unei ţări. Alături de partenerii noştri şi împreună cu administraţiile locale, mediul de afaceri, autorităţi guvernamentale, sunt convinsă că vom putea poziţiona turismul ca sector important de creştere a economiei româneşti", a conchis preşedinta CONAF.

Din partea autorităţilor vâlcene la eveniment vor fi prezenţi: prefectul judeţului Vâlcea Sebastian Fârtat, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea Constanin Rădulescu, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea Mircea Gutău, primarul oraşului Călimăneşti Florinel Constantinescu. Preşedinta CONAF Cristina Chiriac şi purtătorul de cuvânt al Alinaţei pentru Turism Daniel Mischie vor fi alături de antreprenori marcanţi din domeniu: Ionuţ Marica acţionar Ramada Râmnicu Vâlcea, Constantin Vlăduţu director general Ardava, acţionar unic hotel Orizont Cozia, Daniela Marişcu fondatoarea Aquatica Experience, Dorel Fleseriu director general Călimăneşti Căciulata SA.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Turismul intra pe ciclul de corectie (cu o usoara rasuflare anul urmatori - ce va da un semnal fals de stare de bine).

    semnat comenturi "cretine" 

    "Opurtunisti" e cuvantul potrivit pentru majoritatea celor care activeaza in turism.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb