"Astra Vagoane Arad" vinde jumătate din terenuri

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 august 2007

"Astra Vagoane Arad" vinde jumătate din terenuri

Producătorul de vagoane de marfă Astra Vagoane Arad SA, membru al grupului International Railway Systems (IRS), vinde şase loturi de teren în suprafaţă totală de 17,67 hectare şi clădirile aferente, urmând să cumpere alte terenuri la periferia Arad, conform informaţiilor din Monitorul Oficial, citate de NewsIn.

Cele şase loturi de teren reprezintă aproximativ 50% din suprafaţa totală de teren deţinută de companie. Din datele publicate în Monitorul Oficial reiese că acţionarii au decis, în unanimitate, achiziţionarea de alte terenuri.

SC Astra Vagoane Arad a anunţat la jumătatea lunii iulie că îşi va muta sediul la periferia oraşului, până în 2013. Decizia a fost luată de managementul IRS, ca urmare a creşterii cererii de vagoane de marfă şi pentru a respecta normele europene de mediu, care interzic desfăşurarea activităţilor industriale în zonele urbane începând cu 2015. Potrivit oficialilor companiei, actualul amplasament al fabricii din Arad este estimat la 80 de milioane euro.

Viitorul sediu va ocupa între 20 şi 25 de hectare şi va costa între 60 şi 80 de milioane de euro. Noua fabrică va fi situată la marginea oraşului Arad, pentru a asigura un acces uşor al forţei de muncă la noua locaţie şi pentru a mări arealul de recrutare al companiei. Opţiunile de locaţie pentru noua fabrică sunt în curs de evaluare de către o echipă de ingineri şi arhitecţi ai IRS. Pentru alegerea locaţiei finale se ţine cont de distanţa faţă de oraş, acces la calea ferată, gaze, curent electric şi alte facilităţi industriale.

Construirea noii fabrici va începe în a doua jumătate a anului 2008 şi va dura între trei şi cinci ani. Uzina va fi echipată cu tehnologie de ultimă oră iar actualul echipament va fi folosit pentru a completa facilităţile de producţie ale celorlalte companii membre IRS.

Astra Vagoane Arad este cel mai mare producător de vagoane de marfă şi boghiuri din Europa şi a fost preluat de International Railway Systems la jumătatea lui 2006. IRS este un grup de companii lider în domeniul producţiei de vagoane de marfă în Europa. International Railway Systems (IRS), cu sediul central la Luxemburg, este cel mai mare producător de vagoane din Europa şi un producător de top în industria feroviară a vagoanelor pe boghiu şi forjă şi are sediul central la Luxemburg.

IRS deţine trei dintre fabricile producătoare de vagoane de top din Europa cu sediul în România: Astra Arad, Meva Drobeta Turnu Severin, Romvag Caracal, o fabrică producătoare de forje şi componente pentru industria feroviară MSV Studenka în Republica Cehă şi două companii de top care proiectează şi construiesc vagoane de marfă, una în România - ICPV şi una în Republica Slovacia - Rail Project. Grupul îşi proiectează şi realizează propriile produse în fabrici specializate, ICPV SA în Arad, România, şi RailProject s.o.o. în Poprad, Slovacia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb