Ateliere Fără Frontiere angajează refugiaţi ucraineni

G.B
Miscellanea #Adevărul - prima victimă / 21 martie 2022

 Damien Thiery, CEO-ul Ateliere Fără Frontiere

Damien Thiery, CEO-ul Ateliere Fără Frontiere

Refugiaţii ucraineni care aleg ţara noastră au acum şansa de a opta pentru un loc de muncă, după ce mai mai multe companii din ţară şi organizaţii s-au mobilizat într-o mişcare de solidaritate fără precedent şi au lansat mii de oferte în piaţă. Un exemplu vine şi de la Asociaţia Ateliere Fără Frontiere, o organizaţie non-profit care integrează pe piaţa muncii persoane aflate în dificultate, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, în acest nou context delicat din punct de vedere social, Ateliere Fără Frontiere anunţă mai multe locuri de muncă în propriile ateliere pentru cetăţenii ucraineni care provin din medii vulnerabile, atât la sediul organizaţiei din Bucureşti, cât şi la ferma bio&co din satul Ciocănari, Dâmboviţa. Este vorba despre un post de croitor, un post pentru recondiţionarea calculatoarelor, două pentru dezmembrarea echipamentelor electronice şi electrocasnice şi trei posturi de lucrători agricoli.

Aplicaţiile pot fi transmise la adresa cariere@atelierefarafrontiere.ro, telefonic sau prin sms/whatsapp la numărul +40720.401.273, dar şi pe pagina de Facebook sau Instagram - Ateliere Fără Frontiere, în limba română sau engleză.

"Suntem cu sufletul alături de ucraineni şi sărim în sprijinul celor care vin în România. Organizaţia noastră poate să ajute şi cu laptopuri sau calculatoare recondiţionate orice instituţie, ONG sau centru care sprijină persoanele refugiate. Nu trebuie decât să ne scrieţi. În acelaşi timp, avem nevoie să colectăm astfel de echipamente ca să le recondiţionăm", a declarat Damien Thiery, CEO-ul Ateliere Fără Frontiere.

Ateliere Fără Frontiere are un model de lucru de întreprindere socială de inserţie, obiectivul social fiind cel al integrării pe piaţa muncii a persoanelor greu angajabile, în trei ateliere de producţie active din industrii precum gestiunea deşeurilor electrice şi electronice, fashion sustenabil sau agricultură organică.

În 2021, veniturile Asociaţiei au crescut uşor, ajungând la 4,62 milioane de lei, faţă de 3,91 milioane de lei cu un an înainte. Ponderea vânzărilor a crescut de la 35% în 2020 la aproape 50% în 2021 datorită revenirii situaţiei economice din cadrul atelierelor. De asemenea, în 2020 Ateliere Fără Frontiere reuşit să obţină finanţarea câtorva proiecte europene care continuă inclusiv în 2022.

Întreprinderile sociale de inserţie sunt structuri caracteristice economiei sociale, un domeniu care există de mult timp chiar dacă această sintagmă a apărut relativ recent în discursul activiştilor şi antreprenorilor sociali din România. Scopul este unul social, fiind condiţionat de alocarea a minimum 90% din profitul realizat scopului social.

"În România sunt ONG-uri şi SRL-uri care au model de întreprinderi sociale de inserţie şi care există de mai bine de 20 de ani. Printre cele mai cunoscute sunt Fundaţia Alături de Voi din Iaşi, cu atelierele sale Util Deco şi Wise Travel, Organizaţia Concordia, cu atelierul de inserţie Brutăria Concordia, Caritas Câmpulung, cu restaurant şi servicii de catering, şi multe altele. Datorită fondurilor europene, în toţi aceşti ani s-au înfiinţat peste 1.500 de astfel de întreprinderi.", a mai spus Damien Thiery.

Totodată, există şi o asociaţie a acestor întreprinderi intitulată Reţeaua Română a Întreprinderilor Sociale de Inserţie - RISE România. În anul 2019, veniturile cumulate ale celor zece membri, în care lucrau 100 de persoane defavorizate,

se ridicau la puţin peste 3 milioane de euro.

În Uniunea Europeană economia socială reprezintă 10% din ansamblul înteprinderilor europene, respectiv două milioane de întreprinderi şi 6% din totalul locurilor de muncă. Autorităţile publice au adoptat legi speciale şi au instituţionalizat relaţii de sprijin şi colaborare cu acest sector în ţările din sudul Europei - Franţa, Spania şi Portugalia -, dar şi în Belgia şi, mai nou, în Grecia şi România, se arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pe ce salariu

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb