ATENTAT CU REPETIŢIE LA KABUL Încă un soldat român ucis în Afganistan

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 6 septembrie 2019

Încă un soldat român ucis în Afganistan

Un militar român a murit, ieri, la Kabul în urma unui atac sinucigaş în capitala Afganistanului. Informaţia a fost confirmată de Ministerul Apărării Naţionale, care arată că militarul şi-a pierdut viaţa în jurul orei 11.40, ora României, în Afganistan, în timpul executării unei misiuni de patrulare mixtă în apropiere de Green Zone din Kabul.

Preşedintele Klaus Iohannis şi ministrul Apărării, Gabriel Leş, au transmis mesaje de condoleanţe. Gabriel Leş a anunţat că, pe lângă militarul român, în atentat au mai murit cel puţin alţi zece militari de alte naţionalităţi din forţele NATO.

Militanţii talibani au revendicat responsabilitatea pentru atentatul sinucigaş cu maşină-capcană din Kabul care a vizat un punct de control din apropierea cartierului general al misiunii Resolute Support a NATO şi care s-a soldat cu zeci de morţi şi răniţi.

Este al doilea român ucis în atentate teroriste în ultimele zile în Kabul, după ce un alt militar ce păzea ambasada României şi-a pierdut viaţa.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a declarat că sediul agenţiei de spionaj afgane a fost ţinta atacului de ieri şi că explozia s-a produs când un convoi de forţe străine trecea prin zonă.

Deflagraţia a fost provocată de un minibus încărcat cu explozibili care a sărit în aer în jurul orei locale 10:10, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Nasrat Rahimi.

Un purtător de cuvânt al agenţiei de spionaj afgane a declarat că ţinta a fost un punct de control.

Atentatul a avut loc în plin proces de negocieri între SUA şi talibani.

Militarul român care şi-a pierdut viaţa joi, în Afganistan, este caporalul clasa a III-a Ciprian-Ştefan Pols-chi, care îndeplinea funcţia de şofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, informează Ministerul Apărării Naţionale. Ministrul de resort, Gabriel Leş, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Ciprian-Ştefan Polschi şi a înaintat preşedintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb