Hotelul Athenee Palace Hilton din Bucureşti, clasificat la cinci stele, estimează, pentru 2011, o creştere de 10% a veniturilor provenite din segmentul food&beverage, comparativ cu acest an, după redeschiderea unui restaurant şi a unei terase, parte a unei investiţii de două milioane de euro. Segmentul food&beverage reprezintă aproape 40% din cifra de afaceri a hotelului, res-tul provenind din servicii de cazare, informează Mediafax.
Directorul general al Athenee Palace Hilton, Linda Griffin, a declarat ieri: "Deschiderea restaurantului Cafe Athenee completează lucrările de renovare programate pentru acest an, care au vizat recepţia, spaţiile de parterul hotelului şi fosta terasă La Strada, devenită Roberto"s. Investiţia totală s-a ridicat la două milioane de euro. Pentru anul viitor estimăm o creştere de 10% a veniturilor generate de segmentul food&beverage".
Athenee Palace Hilton face parte din Ana Hotels, companie controlată de omul de afaceri George Copos. Pe lângă Hilton, Copos deţine hotelul Crowne Plaza, tot din Bucureşti, precum şi trei unităţi în Poiana Braşov (Sportul, Poiana şi Bradul, toate clasificate la trei stele), şi alte două în Eforie Nord (Astoria, de trei stele, şi Europa, de patru stele). Lanţul Hilton include peste 3.500 de hoteluri în 81 de state.