Atleţii români vor concura pentru aur la europenele din Polonia

A.P.
Sport / 3 martie 2021

Atleţii români vor concura pentru aur la europenele din Polonia

Preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Florin Florea, a declarat că sportivii români care vor participa la Campionatele Europene de atletism în sală pentru seniori, care vor avea loc în perioada 4-7 martie, în oraşul polonez Torun, se vor bate pentru medalii, obiectivul stabilit fiind ocuparea unei poziţii pe podium, potrivit Agerpres.

"În primul rând vreau să le mulţumesc sportivilor şi antrenorilor pentru felul în care s-au pregătit în perioada asta, pentru că nu a fost una uşoară. Şi ne-au făcut oarecum o surpriză plăcută, pentru că avem o delegaţie cu 15 sportivi. Ăsta este un lucru foarte bun, de asemenea, avem sportivi care au obţinut recorduri personale în această iarnă, ceea ce, din nou, este un lucru foarte bun. Avem şi sportivi care sunt în primii cinci în Europa, este vorba de Andrea Miklos (la 400 m) şi Gabriel Bitan (la lungime), şi este clar că ne ducem cu speranţe să ne batem la medalii. Mai sunt şi alţi sportivi care se pot bate pentru medalii, e vorba despre Florentina Iuşco, Alina Rotaru, Claudia Bobocea, chiar dacă a avut un debut mai slab la Balcaniadă. Şi Daniela Stanciu poate să prindă, ştiţi cum e, până la urmă concursul e concurs, iar sportivii sunt motivaţi, ceea ce mie mi se pare de bun augur. Ne ducem cu o idee clară de a obţine o medalie şi vom vedea ce va fi la faţa locului. Obiectivul este o medalie, unii spun două, dar ştiţi cum este, concursul este concurs. Ideea este că echipa este cu un moral bun", a declarat Florea.

Oficialul Federaţiei Române de Atletism a precizat că sportivii români vor fi nevoiţi să respecte anumite restricţii impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

"Să vedem şi ce reguli vor fi acolo pentru desfăşurarea competiţiei, care vor fi zonele de pregătire, zonele de contact, de încălzire, pentru că, în mod sigur vor fi destule interdicţii faţă de cum eram noi obişnuiţi. Sportivii nu prea pot interacţiona unii cu alţii, nu mai poţi face vizite de la un hotel la altul şi, probabil, că mai sunt şi altele, pe care le vom afla. Dar noi suntem oarecum învăţaţi, pentru că aşa a fost şi la campionatele noastre pe care le-am organizat, au fost într-o zonă de restricţii. Sper să fie un concurs frumos şi să avem şi rezultate, să fie toată lumea fericită, dacă nu, o vom lua de la capăt", a mai spus Florin Florea, citat de Agerpres.

România va participa cu un lot de 15 sportivi la Campionatele Europene de atletism în sală pentru seniori care vor avea loc în perioada 4-7 martie, în oraşul polonez Torun.

La feminin vom fi reprezentaţi de nouă atlete, Marina Baboi (60 m), Andrea Miklos (400 m), Claudia Bobocea (1.500 m), Anamaria Nesteriuc (60 m garduri), Alina Rotaru (lungime), Florentina Iuşco (lungime), Daniela Stanciu (înălţime), Roxana Rotaru (3.000 m), Petronela Simiuc (800 m).

La cea de-a 36-a ediţie a Campionatelor Europene de sală, pentru România vor concura la masculin şase atleţi, Petre Nicolae Rezmiveş (60 m), Gabriel Bitan (lungime), Cosmin Ilie Dumitrache (60 m garduri), Alin Anton (60 m garduri), Robert Parge (400 m) şi Mihai Cristian Pîslaru (400 m).

Dintre cei cinci atleţi români calificaţi la JO 2020, în Polonia vor evolua patru, Florentina Iuşco (săritura în lungime), Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), singurul absent fiind Alin Firfirică (aruncarea discului).

Delegaţia României îi mai cuprinde pe antrenorii Cornel Grigore, Magdolna Kanizsay, Oana Pantelimon, kinetoterapeutul Sebastian Bularda şi şeful delegaţiei, Valentin Anghel.

Găzduite pentru a doua oară în istorie de Polonia, după ediţia de la Katowice, din 1975, întrecerile de la Torun aşteaptă peste 600 de sportivi de pe întreg continentul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb