Atrea a implementat sistemele de ventilaţie cu recuperare de căldură pentru clădirea de birouri Ana Tower

A.M.
Companii #Construcţii / 14 ianuarie 2020

Atrea a implementat sistemele de ventilaţie cu recuperare de căldură pentru clădirea de birouri Ana Tower

Atrea a finalizat lucrările de implementare a sistemelor de ventilaţie cu recuperare de căldură la clădirea de birouri din Bucureşti, Ana Tower, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Sistemele de ventilaţie cu recuperare de căldură de la Atrea fac parte din sistemul SMS (Building Management System) de gestiune centralizată a clădirii, care asigură controlul şi supravegherea soluţiei de climatizare.

Potrivit sursei citate, datorită acestui sistem bazat pe performanţă energetică şi a altor instalaţii implementate, construcţia a fost pre-certificată LEED Platinum şi garantează criterii de clădire verde.

Dorin Salamac, director general Atrea România, a declarat: "Sistemele de ventilaţie cu recuperare de căldură de la Atrea asigură o calitate excepţională a aerului, astfel efectele nocive pe care le poate avea un spaţiu prost ventilat sau un spaţiu care este expus poluării sunt eliminate. Timpul de execuţie a sistemului de ventilare de la prima livrare până la finalizare a fost de 12 luni, aici incluzând reglajele iniţiale şi probele funcţionale."

Astfel, sistemele de ventilaţie cu recuperare de căldură au fost montate pe fiecare etaj pentru a asigura permanent aer proaspăt în interior, fără a deschide geamurile, lucru de altfel imposibil pentru o clădire de birouri din această clasă.

"Grija umidităţii crescute, a condensului, problema lipsei aerului şi aşa numitul "efect de seră" nu există. Aerul viciat este extras din clădire prin grile de ventilaţie, iar căldura sau aerul rece se transferă aerului de afară pe care centrala îl introduce, după ce în prealabil îl filtrează. În plus, un sistem de ventilaţie cu recuperare de căldură reduce nivelul de dioxid de carbon, care afectează major productivitatea personalului. Pe lângă avantajul economic, sistemele de ventilaţie cu recuperare de căldură protejează sănătatea celor care lucrează în birouri cât şi natura.", precizează sursa citată.

Imobilul de clasă "Premium" Ana Tower are 24 de etaje, plus un etaj tehnic, destinate birourilor, însumând circa 43.700 mp închiriabili, din care circa 35.500 mp corespund celor 25 de etaje, iar circa 8.200 mp sunt alocaţi unei parcări cu 365 locuri subterane şi supraterane. Noile tehnologii utilizate la faţadă şi instalaţiile duc spre 60 milioane de euro investiţia în turnul de 110 metri, astfel standardul de calitate al clădirii este foarte ridicat, motiv pentru care au fost implementate şi sistemele de ventilaţie cu recuperare de căldură Atrea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb