Atu Tech: Cererea de servicii de mentenanţă pentru sistemele de supraveghere a crescut cu 20% în 2023

F.D.
Miscellanea / 19 decembrie 2023

Atu Tech: Cererea de servicii de mentenanţă pentru sistemele de supraveghere a crescut cu 20% în 2023

Cererea de servicii de mentenanţă pentru sistemele de supraveghere video a crescut cu aproximativ 20%, în 2023, odată cu conştientizarea avantajelor în zona securităţii pe care le oferă dispozitivele de supraveghere şi a interesului pentru siguranţă manifestat de utilizatorii finali în ultimii ani, conform unui comunicat de presă al Atu Tech.

Preocuparea pentru menţinerea dispozitivelor de supraveghere în stare optimă de funcţionare este, în prezent, la cel mai înalt nivel de până acum, potrivit unei analize a Atu Tech (a2t.ro), magazin online de produse de securitate şi importator român de echipamente de securitate.

Sezonul rece aduce, însă, o incidenţă mai mare a defecţiunilor şi, odată cu asta, necesitatea de a pregăti sistemele de supraveghere pentru a face faţă condiţiilor meteo nefavorabile.

Temperaturile scăzute, umezeala ridicată, condensul, precipitaţiile şi depunerea de gheaţă şi zăpadă pe camerele de supraveghere şi pe cablurile acestora, alături de instalările necorespunzătoare sunt cele mai frecvente cauze pentru defectarea sistemelor de supraveghere video în sezonul rece, potrivit Atu Tech (a2t.ro).

Problemele cel mai des întâlnite apar la accesorii. Umezeala specifică sezonului rece poate oxida mufele de conexiune video sau de alimentare.

Folosirea surselor de alimentare necorespunzătoare şi DVR-urile montate în încăperi cu temperaturi care scad sub 5 grade Celsius iarna reprezintă alte cauze care pot compromite integritatea sistemului de supraveghere video.

Pregătirea sistemelor de supraveghere pentru iarnă este esenţială. În acest context, specialiştii Atu Tech (a2t.ro) au pregătit un ghid pentru întreţinerea echipamentelor sistemelor de supraveghere video în sezonul rece:

Instalaţi şi utilizaţi echipamentele exact cum specifică producătorul în manual;

Verificaţi izolaţia conectorilor şi a cablurilor de semnal şi de alimentare în doza de legături;

Verificaţi doza de legături şi aveţi grijă ca garnitura să nu fie slăbită şi că oferă destulă protecţie împotriva apei, ca în ziua în care a fost montată;

Verificaţi locul unde este montat sistemul de înregistrare (DVR sau NVR). Acesta poate fi montat doar în interior, la temperatura optima, de peste 5 grade Celsius. De asemenea, pentru ca DVR-ul nu este rezistent la apă, este necesar sa fie montat într-o încăpere unde nu este umiditate crescută.

Ajustaţi unghiurile camerei, astfel încât să puteţi preveni acumularea de zăpadă pe lentile. Poziţionaţi camerele uşor în jos pentru a nu se acumula zăpadă;

Utilizaţi surse de putere de rezervă, cum ar UPS-urile, pentru a asigura funcţionarea continuă;

Apelaţi la tehnicieni profesionişti pentru operaţiuni periodice de mentenanţă.

Este recomandat ca înainte de sezonul rece să fie efectuată o lucrare de mentenanţă care să urmărească dacă mufele sunt oxidate sau dacă conexiunile sunt în continuare funcţionale, daca dozele se închid etanş si apa nu poate pătrunde înăuntru (din cauza căldurii de pe timpul verii este posibil ca plasticul să devină casant sau să apară fisuri).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb