Au fost adoptate noi măsuri pentru asigurarea îngrijirii bolnavilor de leucemie

George Forcoş
Politică / 8 septembrie 2016

Un nou subprogram de diagnostic generic al tumorilor solide maligne a fost introdus de Guvern în Programul naţional de oncologie, iar pacienţii cu leucemii acute vor beneficia de diagnosticare şi de monitorizare a bolii minime reziduale, informează Executivul prin intermediul unui comunicat de presă.

"Subprogramul derulat în cadrul Programului naţional de oncologie, respectiv "Subprogramul de diagnostic generic al tumorilor solide maligne (sarcom Ewing şi neuroblastom) la copii şi adulţi" a fost introdus, printr-o Hotărâre adoptată astăzi de Guvern. Fondurile pentru finanţarea serviciilor şi tratamentului asigurate prin acest nou subprogram oncologic au fost asigurate cu ocazia rectificării bugetare", se arată în comunicatul citat.

Guvernul a aprobat în şedinţa de astăzi o serie de măsuri în sprijinul bolnavilor înscrişi în programele naţionale de sănătate. În acest sens, a fost modificată şi completată HG nr. 206/2015 privind aprobarea programelor naţionale de sănătate pentru anii 2015 şi 2016.

"Noile reglementări rezolvă o serie de probleme constatate în ceea ce priveşte stabilirea unităţilor de specialitate care implementează programele naţionale de sănătate publică, managementul listelor de prioritate a bolnavilor, modalitatea de acordare a serviciilor medicale, inclusiv prescrierea şi eliberarea medicamentelor şi/sau materialelor sanitare asigurate bolnavilor în cadrul programelor naţionale de sănătate curative, modalitatea de decontare a investigaţiilor paraclinice de diagnostic a leucemiilor acute", mai precizează Executivul.

Conform noilor măsuri, bolnavii din cadrul programelor naţionale de sănătate curative pot beneficia de acordarea de servicii medicale, inclusiv de prescrierea şi eliberarea medicamentelor şi/sau materialelor sanitare specifice, într-o unitate sanitară în regim ambulatoriu/în spitalizare de zi, concomitent cu serviciile medicale spitaliceşti furnizate în regim de spitalizare continuă într-o altă unitate sanitară, dacă unitatea sanitară la care pacientul este internat în regim de spitalizare continuă nu poate acorda serviciile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb