Au fost create 2500 de locuri de muncă, în urma programului "Dezvoltarea oraşelor prin stimularea activităţilor întreprinderilor mici şi mijlocii"

C.P.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 25 august 2006

Ministerul Integrării Europene a finalizat subprogramul "Dezvoltarea oraşelor prin stimularea activităţilor întreprinderilor mici şi mijlocii", lansat în martie 2003, care are ca scop dezvoltarea economică urbană, prin creşterea activităţilor economice desfăşurate de întreprinderile mici şi mijlocii, informează un comunicat al minis-terului. În urma finalizării aces-tui program, au fost realizate investiţii directe în întreprinderi mici şi mijlocii în valoare de 79.700 mii RON /cu 50% fonduri de la bugetul de stat/, dintre care au fost înfiinţate 45 de întreprinderi mici şi mijlocii şi au fost dezvoltate alte 150. Programul a avut ca rezultat crearea a 2.500 de locuri de muncă. În total, au fost finanţate 112 proiecte, derulate în 48 de oraşe. Valoarea ajutorului financiar nerambursabil se ridică la 23.425,03 mii RON.

Subprogramul a vizat crearea condiţiilor pentru ca unele oraşe mici şi mijlocii să devină poli industriali, care să atragă populaţia din mediul rural în activităţi industriale, accelerarea dezvoltării economice a oraşelor prin mărirea fluxului de capital investiţional, creşterea contribuţiei întreprinderilor mici şi mijlocii la crearea de noi locuri de muncă, creşterea investiţiilor în sectorul privat, diversificarea şi îmbunătăţirea produselor şi serviciilor şi sporirea competitivităţii pro-duselor autohtone. Domeniile de activitate pentru care s-a acordat finanţare sunt: industria prelucrătoare (fabricarea produselor din lemn, industria alimentară, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, fabricarea produselor din material plastic, fabricarea de construcţii metalice, fabricarea materialelor de construcţii, fabricarea de materiale sanitare), hoteluri şi turism, întreţinerea şi repararea autovehiculelor, precum şi activităţi ale bazelor sportive.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb