AUDIERI LA COMISIA DE APĂRARE: Pauliuc: "PNL cere demisia ministrului de Interne"

T.T.
Politică / 25 septembrie 2018

Nicoleta Pauliuc (sursa foto: Twitter)

Nicoleta Pauliuc (sursa foto: Twitter)

Vicepreşedintele Comisiei de apărare a Senatului Nicoleta Pauliuc (PNL), a solicitat demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, ca urmare a acţiunilor întreprinse de forţele de ordine la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei şi a apreciat că întrebările din cadrul audierilor de astăzi din comisie au rămas fără răspunsuri, potrivit Agerpres.

"Reprezentanţii PNL i-au cerut demisia ministrului de Interne, în situaţia în care, în octombrie, la Bruxelles, se va ajunge ca reprimarea violentă a manifestărilor din 10 august să contribuie la activarea articolului 7 (din Tratatul UE - n.r.). Am avut (în comisie - n.r.) reprezentanţi ai unor instituţii responsabile cu activitate în domeniul securităţii naţionale, dar, cu părere de rău, am asistat la o reducere a democraţiei, aşa cum a afirmat şi doamna prim-ministru ca şi obiectiv al guvernării PSD, în sensul că întrebările noastre au rămas răspunsuri. Am fost trimişi la site-ul ministerului şi ni s-a pus în vedere că sunt informaţii clasificate, că foarte multe întrebări şi informaţii fac obiectul unor cercetări penale. Drepturile şi libertăţile cetăţenilor nu sunt de negociat. Am solicitat această întrevedere în ideea că anumite întrebări care sunt în spaţiul public vor primi răspunsul. Ne pare rău, astăzi nu a fost lăsată comisia să-şi desfăşoară activitatea aşa cum ne-am fi aşteptat. (...) Astăzi nu am avut o activitate de lămurire a comisiei, ci doar s-a încercat evitarea anumitor răspunsuri şi, mai mult, decizia CExN al PSD s-a văzut astăzi în activitatea comisiei. Li s-a spus: 'Veniţi, faceţi prezenţa şi atât'", a spus Pauliuc.

Aceasta a apreciat că prin împuternicirea colonelului Ionuţ-Cătălin Sindile ca inspector general al Jandarmeriei Române"ai un sentiment că i s-a adus o recunoaştere a meritelor lui".

Referindu-se la ordinul de intervenţie, Pauliuc a precizat: "Ce ne-a interesat pe noi, ca senatori, a fost să stabilim dacă acest ordin semnat ulterior a acoperit, din punct de vedere juridic, intervenţia. S-au prevalat de faptul că aceste informaţii sunt clasificate şi că este începută urmărirea penală, care are ca obiect tocmai acest ordin de intervenţie. Este un ordin clasificat. Eu aş lăsa organele statului să dea o soluţie. Nu aş vrea să mă pronunţ, în condiţiile în care există o anchetă în curs. Nu cunoaştem toate elementele".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb