Audieri la Consiliul Concurenţei în cazul "Colgate"

C.P.
Ziarul BURSA #Companii / 23 mai 2005

Audierile agenţilor economici implicaţi în distribuţia de produse "Colgate" în România şi ale echipei de investigaţie în faţa plenului au avut loc, la Consiliul Concurenţei, săptămîna trecută, conform procedurii prevăzute de Legea Concurenţei nr.21/1996, ca ultimă etapă înaintea adoptării unei decizii.

În deschiderea şedinţei de audiere, ca element de natura unei excepţii procedurale, raportorul a arătat că după finalizarea raportului şi transmiterea lui părţilor, au fost primite la dosarul cauzei documente avînd aceeaşi valoare probatorie cu cele instrumentate deja. Acestea dovedesc faptul că pe lîngă agenţii economici care au încălcat Legea Concurenţei, conform celor susţinute de raport, sînt şi alte societăţi comerciale care au recurs la practicile anticoncurenţiale incriminate.

Plenul Consiliului Concurenţei a decis restituirea dosarului cauzei pentru continuarea cu celeritate a analizei şi reformularea concluziilor şi propunerilor, pe baza noilor elemente probatorii, urmînd ca după finalizarea raportului să se organizeze o nouă audiere.

Investigaţia a fost declanşată ca urmare a cererii de exceptare a contractelor de distribuţie exclusivă de la interdicţia prevăzută de lege (contracte cu posibil efect anticoncurenţial) şi ca urmare a unei plîngeri înaintate de către un fost distribuitor al SC Colgate-Palmolive (România) SRL, SC Prestige Trading SRL, care a acuzat un abuz de poziţie dominantă al acestei companii. La audiere a participat, pe lîngă părţile implicate, şi reclamantul, la cererea sa.

Anterior audierii, părţile implicate şi reclamantul au primit raportul investigaţiei cuprinzînd concluziile raportorului desemnat pentru acest caz, în legătură cu încălcarea prevederilor Legii Concurenţei nr.21/1996.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb