Aurul şi acţiunile "Titan" Ilfov, cele mai rentabile

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 12 decembrie 2008

Aurul şi acţiunile "Titan" Ilfov, cele mai rentabile

Depozitele în aur, precum şi acţiunile companiei "Titan" Ilfov, tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul MPN, au adus cele mai bune randamente inves­titorilor, reprezentând cele mai bune plasamente de pe piaţă, realizate la termen de o lună. Astfel, cotaţia titlurilor MPN a crescut, în perioada 10 noiembrie - 10 decembrie, cu 51,17%, în timp ce metalul galben a oferit o rentabilitate de 4,29%, la 10 decembrie , mai mare faţă de cea obţinută cu o zi în urmă.

Nu la fel de mulţumite însă au fost persoanele care aveau, la 10 decembrie, un portofoliu format din acţiuni SIF. Astfel, indicele BET-FI (exprimat în euro), care reflectă evoluţia de ansamblu a celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti, a afişat o scădere de 14,35% în perioada analizată, iar indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni cotate la BVB, a consemnat o depreciere de 16,24%, în ultima lună.

Tot pe minus s-au găsit şi persoanele care şi-au direcţionat investiţiile către fonduriile mutuale. Astfel, cei care s-au orientat către fondul "Pioneer Europa Obligaţiuni", au înregistrat cea mai mică pierdere la această variantă de plasament, raportând, în perioada analizată, o scădere de 0,18% din suma investită iniţial.

Nici cei care s-au hotărât, în perioada analizată, să constituie depozite în lei la "Romanian International Bank", nu au fost mai inspiraţi, înregistrând pierderi la această categorie de plasament. În pofida faptului că au pierdut 2,56% din suma investită iniţial, scăderile au fost mai temperate decât pierderile înregistrate la alte bănci.

Perdante au fost şi persoa­nele care s-au hotărât, luna trecută, să-şi păstreze banii "la saltea". Din cauza deprecierii leului în raport cu moneda euro, cei care nu s-au decis pentru vreun alt tip de plasament au înregis­trat o devalorizare a economiilor cu 3,58%.

Depozitele lunare în euro la băncile comerciale s-au dovedit o alegere mai inspirată însă, generând creşteri ale sumei investite iniţial. Astfel, persoanele care, în urmă cu o lună, au ales această categorie de plasament, au obţinut în continuare un câştig de 0,48% (exprimat în euro), dacă s-ar fi decis pentru depozitele în euro de la "Banca Românească".

Precizare

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb