Austria investighează două companii în legătură cu scandalul "Volkswagen"

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 3 august 2017

Austria investighează două companii în legătură cu scandalul "Volkswagen"

Două companii din Austria şi persoanele din conducerea acestora sunt investigate, fiind suspectate de fraude majore, infracţiuni de mediu şi financiare în legătură cu scandalul emisiilor de la "Volkswagen" AG (Dieselgate), anunţă autorităţile de la Viena.

Amintim că grupul german "Volkswagen" (VW) face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, inclusiv în ţara de origine, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Compania a avut costuri de peste 25 de miliarde de dolari cu amenzile, despăgubirile şi reparaţiile autovehiculelor, în acest caz.

Purtătorul de cuvânt al Procuraturii din Austria (WKStA) a informat că investigaţiile sunt în derulare de câteva luni şi se pare că vor continua în anii viitori. Numele companiilor şi ale persoanelor implicate în cazul din Austria nu au fost date publicităţii.

Marţi, Biroul European Anti-Fraudă (OLAF) a informat că a trimis recomandările sale judiciare către procurorii germani cu privire la investigaţia sa legată de VW. Mai precis, trebuie aflat dacă grupul german a utilizat fonduri europene şi credite de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) pentru dezvoltarea dispozitivelor cu ajutorul cărora a trişat la testele de emisii.

În luna iunie, agenţia de evaluare financiară Fitch a îmbunătăţit perspectiva ratingului de credit pe termen lung a grupului "Volkswagen", de la negativă la stabilă, apreciind că majoritatea riscurilor operaţionale şi financiare provocate de scandalul emisiilor sunt acum cunoscute.

De asemenea, Fitch a confirmat ratingul pe termen lung al "Volkswagen" la "BBB+", cu trei trepte peste categoria junk (nerecomandată investiţiilor), apreciind că, deşi posibilitatea unor noi acţiuni în instanţă legate de Dieselgate nu a dispărut, riscurile la adresa producătorului auto german au devenit gestionabile.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb