Automobil Clubul German - ADAC decernează anual premiile "Yellow Angels"

comunicat Mercedes-Benz
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 8 februarie 2007

DaimlerChrysler prezintă premiile prestigioase obţinute de autocamionul Mercedes-Benz Actros

Mercedes-Benz Actros pentru "Sistemul activ de asistenţă la frînare"

DaimlerChrysler prezintă premiile prestigioase obţinute de autocamionul Mercedes-Benz Actros pentru dotările sale de siguranţă:

- Premiul ADAC "Yellow Angel 2007" pentru "Sistemul activ de asistenţă la frînare"

- Premiul "Safety Award 2007" decernat de jurnaliştii din Belgia specializaţi în autovehicule comerciale

Premiile "Yellow Angels" sînt decernate anual de către Automobil Clubul German - ADAC drept recunoaştere a unor realizări remarcabile, reprezentînd astfel unul dintre cele mai rîvnite premii din industria automobilistică din Europa. Aceste premii sînt considerate de către consumatori drept un indicator foarte util în evaluarea mărcilor şi a inovaţiilor din sectorul auto.

La categoria "Inovaţii", un juriu alcătuit din experţi, membri ai comitetului ADAC şi reprezentanţi ai unor asociaţii industriale, au decis în favoarea "Sistemului activ de asistenţă la frînare", sistem prin intermediul căruia Mercedes-Benz a dat o nouă dimensiune conceptului de siguranţă a autocamioanelor.

Andreas Renschler, membru al Consiliului de conducere DaimlerChrysler şi responsabil pentru Grupul Autocamioane şi Autobuze, a declarat pe 18 ianuarie, în cadrul festivităţii de decernare a premiilor de la München: "Anul acesta, prin acordarea premiului Sistemului activ de asistenţă la frînare, aţi luat o decizie în favoarea unei tehnologii de siguranţă a autocamioanelor care este capabilă să salveze vieţi omeneşti. Acest sistem reprezintă în prezent apogeul unei serii de sisteme de siguranţă care au fost lansate în ultimii ani pe piaţa autovehiculelor comerciale: Sistemul de asistenţă la păstrarea benzii de mers (Lane Assistant), Sistemul de control al stabilităţii la rulare, senzorii de distanţă şi Sistemul electronic de control al stabilităţii ESP".

Un alt premiu important din industria automobilistică este "Premiul pentru siguranţă", decernat la fiecare doi ani în cadrul Expoziţiei de Autovehicule comerciale de la Bruxelles de către Asociaţia Presei Auto si Autovehicule comerciale din Belgia şi care este acordat producătorului de autovehicule comerciale care a realizat cea mai mare descoperire în domeniul siguranţei autovehiculelor. Astfel, în 2007 mult doritul premiu a revenit "Sistemului activ de asistenţă la frînare" şi autocamionului Actros de la Mercedes-Benz.

"Sistemul activ de asistenţă la frînare", produs de Mercedes-Benz sub denumirea temporară de "Sistemul de asistenţă la frînarea de urgenţă", este capabil să prevină un procent foarte mare de coliziuni din spate. Acesta iniţiază frînarea de urgenţă în cazul în care o coliziune cu un autovehicul care circulă în faţă pare inevitabilă, prevenind astfel coliziunile din spate.

"Sistemul activ de asistenţă la frînare" se bazează pe sistemul radar cu senzori de distanţă Telligent. În contrast cu sistemul de senzori de distanţă care menţin autovehiculul la o distanţă de siguranţă prestabilită faţă de autovehiculul din faţă, "Sistemul activ de asistenţă la frînare" iniţiază automat frînarea de urgenţă în cazurile în care există un risc iminent de coliziune cu autovehiculul din faţă. Sînt utilizate cele trei raze radar ale sistemului de senzori de distanţă care detectează obstacolele din faţa autocamionului şi calculează în mod continuu viteza relativă faţă de autovehiculul din faţă. În cazurile în care un accident pare inevitabil, dacă situaţia din trafic nu se modifică, şoferul este avertizat într-o primă fază prin intermediul mijloacelor vizuale şi sonore disponibile. Dacă riscul de coliziune creşte, autovehiculul este frînat cu 30% din capacitatea de frînare. Dacă şoferul tot nu reacţionează, atunci sistemul iniţiază automat frînarea de urgenţă. Chiar dacă "Sistemul activ de asistenţă la frînare" nu reuşeşte să prevină în totalitate accidentele, prin activarea capacităţii maxime de frînare reduce considerabil viteza de coliziune şi diminuează astfel consecinţele accidentului.

DaimlerChrysler a cîştigat anul trecut şi premiul pentru "Inovaţie" cu tehnologia Blue-Tec care ajută la reducerea emisiilor de gaze la motoarele diesel.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb