Autoritatea financiară britanică propune modificări în procesul de listare

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 aprilie 2016

Autoritatea financiară britanică propune modificări în procesul de listare

Autoritatea pentru Conduită Financiară (FCA) din Marea Britanie analizează modalităţile de creştere a competiţiei şi de îmbunătăţire a felului în care sunt furnizate informaţiile către investitori, în timpul procesului de listare (ofertă publică iniţială - IPO), potrivit unui raport interimar referitor la piaţa de investment & corporate banking, publicat ieri.

Christopher Woolard, director de strategie şi concurenţă în cadrul FCA, a declarat: "Analiza noastră arată că numeroşi clienţi de pe sectorul de investment & corporate banking obţin serviciul pe care îl doresc, însă am identificat unele zone în care ar putea fi făcute îmbunătăţiri".

Potrivit Financial Times, raportul conţine un pachet de măsuri menite să înlăture potenţialele practici anticoncurenţiale în domeniu.

Printre altele, FCA subliniază că în cazul operaţiunilor "cross-selling" este posibil ca băncilor care nu oferă facilităţi de credit să le fie mai greu să concureze pentru servicii pe piaţa primară. În plus, raportul precizează că există o utilizare extinsă a clauzelor contractuale care limitează posibilitatea alegerii de către clienţi a furnizorilor viitori de tranzacţii.

"FCA face apel la eliminarea acestor clauze", conform raportului.

Autoritatea arată că unele bănci ar putea să favorizeze clienţii investitori la momentul la care alocă acţiuni în cadrul IPO. Drept urmare, FCA anunţă că va face o muncă de supraveghere cu un anumit grup de bănci, pentru a înţelege mai bine cum sunt gestionate posibilele conflicte de interese în astfel de situaţii.

Într-o notă separată publicată ieri de FCA, autoritatea subliniază nevoia ca participanţii la piaţă să aibă acces la o informare corectă, la momentul potrivit, în cadrul procesului de listare.

FCA sugerează modificarea procesului listării inclusiv prin amânarea lansării rapoartelor analiştilor din băncile care au legătură cu IPO-ul până după publicarea prospectului ofertei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb