Autorităţile au lansat prima platfomă de educaţie financiară din ţară

A.P.
Miscellanea / 3 martie 2021

Autorităţile au lansat prima platfomă de educaţie financiară din ţară

Ministerul Educaţiei, Banca Naţională a României, Ministerul Finanţelor, Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Asociaţia Română a Băncilor anunţă lansarea platformei de educaţie financiară www.edu-fin.ro, potrivit unui comunicat comun al instituţiilor.

Cele cinci instituţii partenere invită entităţile angrenate în proiecte din domeniul educaţiei financiare să îşi înscrie, până la finele lunii aprilie 2021, programele proprii de educaţie financiară, dezvoltate începând cu anul 2018, pe platformă, la secţiunea Cartea Albă.

Prin intermediul platformei se creează o bază de date, care cuprinde toate entităţile care doresc să-şi promoveze proiectele de educaţie financiară, derulate în nume propriu la nivel naţional.

Înscrierea în această bază de date este facilă, permiţând o mai bună interconectare a actorilor implicaţi în activităţi de educaţie financiară, oferind şi o imagine de ansamblu a educaţiei în acest domeniu din România. Pentru publicul larg, site-ul reprezintă o platformă interactivă, ce pune la dispoziţie sfaturi practice pentru toţi cei care doresc să-şi dezvolte cunoştinţele, atitudinea şi comportamentul financiar.

Cele cinci instituţii partenere au încheiat, în anul 2018, un Acord de colaborare pentru realizarea de activităţi comune în domeniul educaţiei financiare şi pentru elaborarea Strategiei Naţionale de Educaţie Financiară. Acordul reprezintă expresia concretă a recunoaşterii importanţei educaţiei financiare de către părţi şi creează cadrul interinstituţional pentru coordonarea eforturilor în domeniul educaţiei financiare.

Unul dintre obiectivele Acordului de colaborare vizează elaborarea "Cărţii albe", care va conţine şi lista tuturor actorilor angrenaţi în activităţi/proiecte din domeniul educaţiei financiare.

Lansarea platformei de educaţie financiară reprezintă o etapă a procesului de elaborare a Strategiei Naţionale de Educaţie Financiară, a cărei primă formă va fi lansată spre consultare publică în cursul anului.

Toate părţile interesate vor avea posibilitatea să avanseze propuneri pe marginea strategiei pe platforma www.edu-fin.ro şi să se implice în implementarea acesteia. Realizarea unei Strategii Naţionale de Educaţie Financiară reprezintă o soluţie validată de practica europeană şi internaţională pentru impulsionarea creşterii gradului de educaţie financiară, potrivit comunicatului.

De asemenea, urmăreşte creşterea nivelului de cunoştinţe şi abilităţi financiare ale cetăţenilor, ajutându-i să gestioneze riscurile asociate accesării, cu mai mare uşurinţă, a unor servicii financiare tot mai complexe şi să beneficieze, într-o măsură cât mai mare de avantajele oferite de acestea, inclusiv prin consolidarea situaţiei şi perspectivelor lor financiare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb