Brexit-ul nu mai contează. Nici pentru autorităţile din Marea Britanie şi nici pentru cele europene. Dacă ar fi contat şi ar fi avut şanse de succes, conducătorii de la Bruxelles ar fi făcut măcar o pauză tactică în marşul lor către fuzionarea naţiunilor europene într-un conglomerat utopic, unde cetăţenii sunt transformaţi în simple numere şi obligaţi să-şi plătească taxele fără să pună întrebări.
Comitetul pentru Afaceri Economie şi Monetare al Comisiei Europene a aprobat recent introducerea numărului unic de identificare fiscală pentru cetăţenii şi firmele din UE. "Identificarea adecvată a contribuabililor este esenţială pentru schimbul eficient de informaţii între administraţiile fiscale", se arată în documentul CE.
Analistul american Martin Armstrong scrie pe blogul său că "prin această măsură, UE pregăteşte terenul pentru trecerea la banii electronici".
Înainte de atingerea acestui "ideal", efectul mult mai apropiat va fi introducerea unei taxe europene unice, dar şi centralizarea impozitării companiilor. În cazul regimului fiscal aplicat companiilor, "idealul" european este reprezentat de interdicţia de reducere a ratei impozitului pe profit sub 15%, ceea ce reprezintă, de fapt, interzicerea creşterii competitivităţii prin scăderea poverii fiscale.
În opinia lui Armstrong, "această manevră ascunsă reprezintă un pas către preluarea puterii de taxare a statelor şi crearea unui cadru unic de impozitare în Europa". În acest fel, competiţia fiscală, unul dintre factorii care au contribuit la dezvoltarea continentului în alte vremuri, va fi eliminată.
Ţărilor europene, mai ales celor în curs de dezvoltare, le va fi negată orice oportunitate de a concura cu ţările dezvoltate şi vor fi condamnate la statutul de colonii economice, bune doar pentru jefuirea resurselor naturale şi consum pe datorie.
În acest fel, "numărul unic de identificare reprezintă un atac direct asupra suveranităţii, în încercarea de a crea un sistem centralizat de taxare la nivelul UE", după cum scriu blogurile europene care au preluat informaţia.
În presa britanică, dar şi în cea continentală, este necesară o căutare asiduă pentru a regăsi această informaţie. Deocamdată nu am avut succes, iar site-ul eur-lex.europa.eu nu era accesibil.
"Prin curaj şi convingere cred că se poate obţine o Uniune Europeană mai flexibilă, adaptabilă şi deschisă, în care îşi pot găsi loc interesele şi ambiţiile tuturor membrilor săi", a declarat premierul David Cameron în campania sa pentru menţinerea Marii Britanii în UE. Declaraţia sa va rămâne în istorie, probabil, drept una dintre cele mai odioase trădări ale intereselor naţionale.
Oare sunt mândri părinţii fondatori ai UE de urmaşii lor, pentru care Renaşterea şi Umanismul nu mai înseamnă nimic, iar cele două războaie mondiale sunt folosite ca scuză pentru transformarea Europei într-o uriaşă Fermă a Animalelor?
1. besina
(mesaj trimis de anonim în data de 31.05.2016, 03:15)
Trebuie sa ai aceeasi moneda in Ue prima data.
1.1. corect (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de sebastian în data de 31.05.2016, 06:51)
uneori Rechea abereaza masiv...un stagiu in UK i-ar prinde bine, n-a inteles nimic din ce a zis Cameron...
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 31.05.2016, 08:02)
Amice,
Ești stupid! - N-ai înțeles nimic din ce scrie Rechea!
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.06.2016, 14:45)
nici tu nu ai inteles - stai jos
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 31.05.2016, 09:45)
Cresterea nivelului de trai si creerea de locuri de munca au devenit un lucru neesential azi. Taxele conteaza.
3. fără titlu
(mesaj trimis de mariuss în data de 31.05.2016, 15:30)
declaratia lui cameron poate fi interpretata ca tradare pentru ca practic indeamna la vot pro UE prin oferirea sperantei de mai bine afara de santajul practicat pina acum prin media , exista o solutie alternativa ,crearea altei uniuni europene in care germania nu are ce cauta , in caz ca anglia iese se va face rapid referendum si in polonia cehia, ungaria cel putin care pot face o alta uniune europeana cu anglia si cine mai vrea , oricum romania trebuie sa-si renegocieze dur tratatul in acest caz, probabil cu alt guvern si chiar presedinte