Autorităţile de la Bruxelles pregătesc numărul unic de identificare pentru "şeptelul uman" european

CĂLIN RECHEA
Ziarul BURSA #Internaţional / 31 mai 2016

Autorităţile de la Bruxelles pregătesc numărul unic de identificare pentru "şeptelul uman" european

"Orice moarte mă face mai mic,

Pentru că fac parte din omenire,

Şi de aceea, nu întreba niciodată pentru cine bat clopotele;

Bat pentru tine".

John Donne, poet englez, 1572 - 1631

CĂLIN RECHEA

Brexit-ul nu mai contează. Nici pentru autorităţile din Marea Britanie şi nici pentru cele europene. Dacă ar fi contat şi ar fi avut şanse de succes, conducătorii de la Bruxelles ar fi făcut măcar o pauză tactică în marşul lor către fuzionarea naţiunilor europene într-un conglomerat utopic, unde cetăţenii sunt transformaţi în simple numere şi obligaţi să-şi plătească taxele fără să pună întrebări.

Comitetul pentru Afaceri Economie şi Monetare al Comisiei Europene a aprobat recent introducerea numărului unic de identificare fiscală pentru cetăţenii şi firmele din UE. "Identificarea adecvată a contribuabililor este esenţială pentru schimbul eficient de informaţii între administraţiile fiscale", se arată în documentul CE.

Analistul american Martin Armstrong scrie pe blogul său că "prin această măsură, UE pregăteşte terenul pentru trecerea la banii electronici".

Înainte de atingerea acestui "ideal", efectul mult mai apropiat va fi introducerea unei taxe europene unice, dar şi centralizarea impozitării companiilor. În cazul regimului fiscal aplicat companiilor, "idealul" european este reprezentat de interdicţia de reducere a ratei impozitului pe profit sub 15%, ceea ce reprezintă, de fapt, interzicerea creşterii competitivităţii prin scăderea poverii fiscale.

În opinia lui Armstrong, "această manevră ascunsă reprezintă un pas către preluarea puterii de taxare a statelor şi crearea unui cadru unic de impozitare în Europa". În acest fel, competiţia fiscală, unul dintre factorii care au contribuit la dezvoltarea continentului în alte vremuri, va fi eliminată.

Ţărilor europene, mai ales celor în curs de dezvoltare, le va fi negată orice oportunitate de a concura cu ţările dezvoltate şi vor fi condamnate la statutul de colonii economice, bune doar pentru jefuirea resurselor naturale şi consum pe datorie.

În acest fel, "numărul unic de identificare reprezintă un atac direct asupra suveranităţii, în încercarea de a crea un sistem centralizat de taxare la nivelul UE", după cum scriu blogurile europene care au preluat informaţia.

În presa britanică, dar şi în cea continentală, este necesară o căutare asiduă pentru a regăsi această informaţie. Deocamdată nu am avut succes, iar site-ul eur-lex.europa.eu nu era accesibil.

"Prin curaj şi convingere cred că se poate obţine o Uniune Europeană mai flexibilă, adaptabilă şi deschisă, în care îşi pot găsi loc interesele şi ambiţiile tuturor membrilor săi", a declarat premierul David Cameron în campania sa pentru menţinerea Marii Britanii în UE. Declaraţia sa va rămâne în istorie, probabil, drept una dintre cele mai odioase trădări ale intereselor naţionale.

Oare sunt mândri părinţii fondatori ai UE de urmaşii lor, pentru care Renaşterea şi Umanismul nu mai înseamnă nimic, iar cele două războaie mondiale sunt folosite ca scuză pentru transformarea Europei într-o uriaşă Fermă a Animalelor?

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Trebuie sa ai aceeasi moneda in Ue prima data.

    1. uneori Rechea abereaza masiv...un stagiu in UK i-ar prinde bine, n-a inteles nimic din ce a zis Cameron...

      Amice,

      Ești stupid! - N-ai înțeles nimic din ce scrie Rechea!  

      nici tu nu ai inteles - stai jos

    Cresterea nivelului de trai si creerea de locuri de munca au devenit un lucru neesential azi. Taxele conteaza.

    declaratia lui cameron poate fi interpretata ca tradare pentru ca practic indeamna la vot pro UE prin oferirea sperantei de mai bine afara de santajul practicat pina acum prin media , exista o solutie alternativa ,crearea altei uniuni europene in care germania nu are ce cauta , in caz ca anglia iese se va face rapid referendum si in polonia cehia, ungaria cel putin care pot face o alta uniune europeana cu anglia si cine mai vrea , oricum romania trebuie sa-si renegocieze dur tratatul in acest caz, probabil cu alt guvern si chiar presedinte

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb