AUTORITĂŢILE DE LA PARIS ESTIMEAZĂ: Impact sever al protestelor din Franţa asupra economiei

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 decembrie 2018

Impact sever al protestelor din Franţa asupra economiei

Cele trei săptămâni de proteste ale "vestelor galbene" din Franţa au afectat serios economia ţării, lovind în mod special retailerii, magazinele de pe bulevardele principale, lanţurile hoteliere şi restaurantele, potrivit ministrului francez al Finanţelor, Bruno Le Maire, citat de Reuters.

După o întâlnire cu grupurile industriale şi federaţiile de afaceri afectate de mişcările de protest, Bruno Le Maire a estimat, ieri, că există scăderi ale vânzărilor de 15%-50%, în funcţie de sector.

"Impactul este sever şi continuu", a spus Bruno Le Maire, adăugând: "Sunt scăderi ale cifrei de afaceri de 20% până la 40% în sectorul micilor comercianţi şi pierderi de 20% -50% pentru restaurante, în funcţie de locul în care se află acestea".

Pentru sectorul hotelier, ministrul francez preconizează o scădere a rezervărilor cu 15%-25%.

Industria franceză este afectată de o reducere a comenzilor, a spus ministrul, aducând în atenţie, în acest sens, companiile auto Renault şi Peugeot.

Peugeot a informat că producţia sa de la o fabrică din estul Franţei a fost întreruptă pentru jumătate de zi şi sunt necesare aproape două săptămâni pentru recuperarea acesteia.

Grupul petrolier Total a anunţat, la rândul său, că 75 din cele 2.200 de benzinării ale sale nu au funcţionat din cauză că "vestele galbene" au blocat depozitele cu combustibili.

În plus, producătorii de articole de lux precum Hermes şi LVMH, care sunt dependenţi de turiştii străini ce vizitează Parisul în perioada sărbătorilor de Crăciun, au de suferit, conform unei analize Berenberg.

Chiar dacă nu a putut estima impactul protestelor asupra Produsului Intern Brut al Franţei, Le Maire a subliniat că restabilirea ordinii trebuie să fie prioritatea absolută.

Mişcarea "vestelor galbene" exprimă furia populară împotriva creşterii preţurilor combustibililor. În acest context, au avut loc ciocniri violente între scutieri şi protestatari, pe străzile Parisului.

Peste 400 de persoane au fost arestate de la lansarea manifestaţiilor, "un nivel care nu a mai fost înregistrat niciodată în ultimele decenii", conform Poliţiei, care critică violenţa extremă şi "fără precedent" împotriva forţelor de ordine.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb