AVAS a vândut 7,97% din "Asirom" în cadrul ofertei publice de preluare iniţiată de către VIG

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 decembrie 2007

AVAS a vândut 7,97% din "Asirom" în cadrul ofertei publice de preluare iniţiată de către VIG

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a vândut întreaga deţinere la Asirom (ASRA), de 7,97%, pentru 38,97 milioane lei (10,96 milioane euro), în cadrul ofertei publice de preluare iniţiată de Vienna Insurance Group (VIG), potrivit unui comunicat remis ieri către Rasdaq.

Oferta publică de preluare, iniţiată de VIG, viza 49,82% din capitalul Asirom, iar în cadrul acesteia au fost depuse 106,1 milioane acţiuni Asirom, reprezentând 16,35% din capitalul social, pentru suma de aproximativ 80 milioane lei (22,5 milioane euro).

Preţul oferit de VIG a fost de 0,7535 pe acţiune. În cadrul ofertei, AVAS a vândut 51,72 milioane acţiuni Asirom, din cele peste 106 milioane acţiuni depuse. În urma încheierii ofertei, grupul austriac Vienna Insurance Group controlează două treimi (66,33%) din capitalul social al Asirom.

Vienna Insurance Group AG deţinea pachetul majoritar de acţiuni al societăţii Asigurarea Românească Asirom, de la începutul lunii noiembrie, în urma preluării a 20,18% din Asirom de la Interagro.

Fostul acţionar majoritar - InterAgro - vânduse, într-o primă etapă, 30,52% din Asirom către compania austriacă Vienna Insurance Group pentru 146 milioane lei, tranzacţie derulată la sfârşitul lunii iulie.

Într-o a doua etapă, VIG a cumpărat 20,2% din Asirom de la Interagro cu suma de 98,2 milioane lei (29,17 milioane euro), ajungând să deţină pachetul majoritar de 50,2%.

În conformitate cu reglementările legislative româneşti, Wiener Städtische Versicherung AG Vienna Insurance Group trebuia să facă o ofertă în decurs de două luni celorlalţi acţionari ai companiei Asirom, după preluarea pachetului majoritar, care este listată pe piaţa Rasdaq.

Wiener Städtische Versicherung AG Vienna Insurance Group mai controlează în mod direct în România companiile Omniasig, unde deţine 97,78% din acţiuni, şi Unita, cu 99,99% din titlurile societăţii şi, indirect, Omniasig Asigurări de Viaţă şi Agras. Omniasig Asigurări de Viaţă este controlată, printr-o deţinere de 50%, de Omniasig, iar Unita deţine la Agras o participaţie majoritară de 75,7%.

După preluarea Asirom, Vienna Insurance Group este prezentă pe piaţa românească prin cinci firme. Ca urmare a cumpărării Asirom, Vienna Insurance Group are o cotă de piaţă de aproximativ 27%, ceea ce înseamnă că firma a devenit lider pe piaţa din România. Vienna Insurance Group mai deţine în România companiile Omniasig şi Omniasig Asigurări de Viaţă, Unita şi asiguratorul agricol Agras.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb