AVAS notifică ajutoarele de stat pentru societăţile amânate de la insolvenţă, în iunie

N.I.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 17 mai 2007

AVAS va face, în iunie, primele notificări către Comisia Europeană referitoare la ajutoarele de stat acordate unora dintre cele 28 de societăţi amâ­nate de la insolvenţă, deşi măsura a fost aprobată în februarie, iar potrivit regulilor UE ar fi trebuit notificată anterior punerii sale în practică.

Primele notificări către Comisia Europeană vor fi făcute, în iunie, în urma consultărilor cu reprezentanţii Comisiei Europene, potrivit informaţiilor furnizate NewsIn de către Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

Oficialii AVAS şi cei ai Consiliului Concurenţei au mai avut discuţii, la începutul acestei luni, cu Direcţia Concurenţă a Comisiei Europene, în cadrul cărora a fost prezentat modul de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă 3/2007 privind amânarea insolvenţei cu şase luni pentru 28 de companii de stat.

Potrivit AVAS, doar 13 dintre cele 28 de societăţi vor fi scoase la privatizare, iar celelalte vor fi restructurate sau lichidate. În prezent, trei dintre cele 28 de companii, respectiv Tractorul Braşov, Rulmentul Braşov şi Abrom Bârlad se află în proceduri de lichidare voluntară.

"Membrii delegaţiei AVAS au prezentat succint metodele utilizate în procesul de privatizare, urmând să transmită în scris informaţii în detaliu, pentru a analiza situaţia fiecărei societăţi în parte", au menţionat oficialii autorităţii, citaţi de NewsIn.

Oficialii AVAS au mai precizat că prin aplicarea acestui act normativ "activele vor fi vândute prin licitaţie publică la cel mai bun preţ al pieţei, fără implicarea unor ajutoare de stat, cu respectarea Comunicării Comisiei Europene privind vânzarea de terenuri şi clădiri de către autorităţile publice".

Ordonanţa de urgenţă pentru amânarea intrării în insolvenţă a 28 de societăţi de stat a fost aprobată în februarie 2007, după ce România devenise stat membru UE, iar notificarea prealabilă a ajutoa­relor de stat la Comisia Europeană era o procedură obligatorie.

Conform reglementărilor europene în materie, măsurile de ajutor de stat trebuie să fie notificate în prealabil Comisiei Europene de către un stat membru şi pot fi implementate numai cu aprobarea acesteia. În cazul în care sunt puse în practică fără o decizie prealabilă a Comisiei, astfel de măsuri sunt considerate ajutoare ilegale. Comisia trebuie să decidă asupra compatibilităţii ajutoarelor de stat cu regulile pieţei comune, chiar şi atunci când acestea au fost acordate în absenţa unei decizii a forului european.

AVAS mai are în lucru o ordonanţă de urgenţă privind amânarea insolvenţei pentru alte 12 companii din industria de apărare. Prin acest proiect, AVAS intenţionează să prelungească perioada în care nu se aplică insolvenţa de la şase luni la 18 luni pentru toate cele 40 de companii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb