Aeronava Boeing 737 Sriwijaya Air care a dispărut pe 9 ianuarie a rămas probabil intactă până în momentul în care a lovit apa, au declarat anchetatorii din cadrul Comitetului naţional pentru siguranţă în transporturi din Indonezia (KNKT), potrivit publicaţiei The Independent, citată de Digi24.
"Nu ştim asta cu siguranţă, dar când de uităm la resturile aeronavei vedem că sunt împrăştiate într-o zonă destul de restrânsă", a declarat Nurcahyo Utomo, anchetator la KNKT, pentru agenţia Reuters.
"Este posibil să se fi rupt la contactul cu apa, pentru că dacă ar fi explodat în zbor resturile ar fi fost împrăştiate pe o rază mai mare", a adăugat Utomo.
Aeronava Boeing 737-500 aparţinând operatorului indonezian Sriwijaya Air s-a prăbuşit pe 9 ianuarie, la scurt timp după decolarea din capitala Jakarta, având destinaţia Pontianak pe insula Borneo. Zborul a dispărut de pe radar la doar patru mine de la decolare şi s-a prăbuşit în mare.
Avionul vechi de 27 de ani a plonjat aproape 3.000 de metri în mai puţin de 60 de secunde înainte să lovească apa. Martorii au declarat că au auzit două explozii.
Cele două cutii negre ale aeronavei au fost localizate în apă, iar scafandri încearcă să le scoată la suprafaţă.
Echipajele de intervenţie au reuşit până acum să găsească mai multe componente ale avionului, alături de hainele unor pasageri şi alte bunuri personale. Scafandrii au indentificat rămăşite umane sub apă şi încearcă să recupereze cadavrele.
Acesta este cel mai grav accident aviatic petrecut în Indonezia după evenimentul din 2018, când un Boeing 737 MAX aparţinând Lion Air s-a prăbuşit în Marea Java având la bord 189 de pasageri.
Toate aeronavele Boeing 737 Max au fost menţinute la sol după acest accident aviatic şi a fost declanşată o investigaţie la amploare cu privire la problemele acestui avion.