Aviva Asigurări de Viaţă, autorizată ca administrator de fonduri de pensii facultative

D.U.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 18 aprilie 2007

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat ieri SC AVIVA ASIGURĂRI DE VIAŢĂ SA ca administrator de fonduri de pensii facultative şi prospectul schemei de pensii facultative "Pensia Mea". Legea nr.204/2006 privind pensiile facultative stabileşte că autorizarea primului pros­pect al unei scheme de pensii facultative a unui admnistrator se emite odată cu autorizarea de administrare a fondului de pensii.

Administratorul poate face publicitate prospectului schemei de pensii facultative numai după autorizarea acestuia, în caz contrar, acesta urmând a fi sancţionat cu retragerea autorizaţiei de ad­ministrare.

Administratori sunt societăţile, autorizate de către CSSPP în acest sens, care administrează fonduri de pensii facultative pe baza unor contracte de administrare încheiate cu participanţii la acele fonduri.

Administratorii colectează contribuţiile de la participanţi şi investesc activele fondurilor, în interesul participanţilor şi al beneficiarilor, potrivit principiilor prudenţiale şi regulilor de investire, în instrumente tranzacţionate pe o piaţă reglementată, pentru a asigura securitatea, calitatea, lichiditatea şi profitabilitatea acestor investiţii.

Un administrator poate administra unul sau mai multe fonduri de pensii facultative, dar pentru fiecare fond va avea câte un prospect al schemei de pensii facultative distinct şi autorizat de către CSSPP.

BCR - avizat ca depozitar pentru fonduri de pensii facultative

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a avizat ieri Banca Comercială Română ca depozitar pentru fonduri de pensii facultative. Legea nr.204/2006 privind pensiile facultative stabileşte că depozitarul unui fond de pensii private poate fi doar acea instituţie de credit din România, autorizată de către Banca Naţională a României sau sucursala din România a unei instituţii de credit autorizată într-un stat membru al Uniunii Europene ori aparţinând Spaţiului Economic European, avizată de către CSSPP pentru activitatea de depozitare, căreia îi sunt încredinţate spre păstrare, în condiţii de siguranţă, toate activele unui fond de pensii facultative.

Potrivit legislaţiei secundare emise de către CSSPP, un depozitar va putea solicita administratorului unui fond de pensii facultative orice informaţii/documente pe care le consideră necesare pentru încadrarea unei operaţiuni în dispoziţiile legale în vigoare şi va avea obligaţia de a informa CSSPP, în scris, cu privire la orice abuz al unui administrator în legătură cu activele fondului de pensii facultative depozitate.

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private retrage avizul de funcţionare al unui depozitar dacă acesta nu execută sau execută necorespunzător obligaţiile ce îi revin conform legislaţiei privind pensiile private facultative.

KPMG AUDIT a fost avizată ca auditor financiar pentru fonduri de pensii facultative. Potrivit prevederilor legislative referitoare la auditorii financiari, aceştia au obligaţia să furnizeze, la solicitarea CSSPP, orice detalii, clarificări şi explicaţii privind situaţiile financiare ale unui fond de pensii facultative. De asemenea, orice element de natură să afecteze buna funcţionare a activităţii unui fond privat de pensii va trebui adus la cunoştinţa CSSPP. Nerespectarea prevederilor impuse de către Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private va putea duce la retragerea avizului acordat auditorilor financiari în cauză.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb