ZIARUL BURSA

18 aprilie 2007
Ediţia din 19.10.2024

DEZVĂLUIRE ÎN PREMIERĂ Cuantumul datoriilor scutite la sfîrşitul anului trecut

Ph.D. Daniel IonescuPolitică / 18 aprilie 2007

Cu două zile înainte de Ignat (21 decembrie trecut), din pîntecul Executivului a ieşit o iniţiativă "creştinească", Ordonanţa de urgenţă nr. 128/2006, avînd ca obiect "unele măsuri pentru diminuarea arieratelor bugetare" prin care, cucernic, adică de-a valma, 32 de rău platnici (regii autonome şi societăţi pe acţiuni, dar şi 2 SRL-uri) - de interes naţional, local sau clientelar - erau blagoslovite cu iertarea de păcate, adică, mai la obiect, scutite la plată de obligaţiile fis­cale datorate, scadente şi res­tante reprezentând:

Nu avem nici măcar o strategiede privatizare a complexurilor energetice

DEŞI EUROPA INVESTEŞTE MASIV ÎN PRODUCŢIA DE ENERGIE PE CĂRBUNE, Nu avem nici măcar o strategiede privatizare a complexurilor energetice

Alina TomaCompanii / 18 aprilie 2007 /

Complexurile energetice Turceni, Rovinari şi Craiova au fost trecute în gestiunea AVAS, deşi nu există o strategie de privatizare pentru ele. Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de Industrie a Camerei Deputaţilor, ne-a declarat că această situaţie afectează grav sectorul producţiei de energie din ţara noastră, în condiţiile în care cărbunele este cea mai ieftină şi îndes­tulătoare resursă pe care o deţinem.

AŞA CUM AU ANTICIPAT ANALIŞTII, Dolarul se apropie de 1,36 unităţi/euro

Alina VasiescuInternaţional / 18 aprilie 2007

Moneda americană, dolarul, s-a depreciat ieri, pe pieţele internaţionale, până la cotaţia minimă a ultimilor doi ani şi patru luni în raport cu euro, în condiţiile în care autorităţile de la Washington au anunţat că, în luna martie, preţurile de consum au crescut, în SUA, într-un ritm inferior aşteptărilor.

Ionuţ Dumitru

Leul tare - un argument pentru reducerea dobânzii de politică monetară

G.D.Macroeconomie / 18 aprilie 2007 /

Ionuţ Dumitru, economistul şef al "Raiffeisen Bank", apreciază că nivelul înalt al ratei de schimb valutar înregistrat în săptămâna care a precedat vacanţa de Paşte (care ar fi putut fi explicat prin transferurile mai mari făcute de româ­nii care lucrează în străinătate) pare să se fi consolidat pentru moment.

EDITORIAL Punct şi de la capăt

Cornel CodiţăEditorial / 18 aprilie 2007

Cornel Codiţă

Pentru cei care au luat în serios posibilitatea eliminării din viaţa politică a lui Traian Băsescu, pe calea suspendării din funcţia de Preşedinte, finalul telenovelei constituţionale va fi unul ratat.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Câştigurile "Coca-Cola", în creştere cu 14%

Alina VasiescuInternaţional / 18 aprilie 2007

Compania americană "Coca-Cola" Co., cel mai mare producător mondial de băuturi răcoritoare, şi-a majorat cu 14% profitul în primul trimestru din 2007, înregistrând pe segmentul vânzărilor cea mai mare creştere din ultimii nouă ani.

"Fujitsu" raportează profituri record

Alina VasiescuInternaţional / 18 aprilie 2007

"Fujitsu" Ltd., al doilea producător de PC-uri din Japonia, anunţă o creştere de 49% a profitului pe anul fiscal 2006/2007, ca urmare a vânzării acţiunilor "Fanuc" Ltd. (fabricant de roboţi indus­triali).

Medcenter Posts 25% Growth in Q1 2007

F.A.English Section / 18 aprilie 2007

Medcenter, one of the largest providers of private medical services in our country, reported revenues of 1,8 million EUR for the first quarter of this year, gaining nearly 25% from the corresponding period of 2006.

PIAŢA MONETARĂ Lichiditate mare

F.A.Bănci-Asigurări / 18 aprilie 2007 /

Dobânzile pentru depozitele overnight au atins ieri în şedinţa de tranzacţionare de pe piaţa interbancară un minim de 2% pentru sumele atrase şi de 4% pentru cele plasate.

Austriecii de la WIFI vor instrui angajaţii români

Austriecii de la WIFI vor instrui angajaţii români

Sorin Titus IordanCompanii / 18 aprilie 2007

Modul în care se face, la ora actuală, trainingul în ţara noastră nu reflectă nevoile reale ale pieţei muncii, este de părere Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).

"Bramac" a lansat un nou produs

Viorica IoanaCompanii / 18 aprilie 2007

Compania "Bramac" a lansat pe piaţa românească, începând cu luna aprilie 2007, un nou produs: ţigla din mortar de ciment Reviva.

Ţigla Reviva este un produs format dintr-un amestec de materii prime naturale: nisip de cuarţ, ciment,...

Astăzi demarează Programul Rabla 2007

R.P.Companii / 18 aprilie 2007

Programul de stimulare a înnoirii parcului auto naţional, prin care cetăţenii proprietari de maşini mai vechi de 12 ani pot primi o primă de casare de 3.000 lei pentru achiziţionarea unui autoturism nou, va demara începând cu ziua de astăzi,...

Ofertă scăzută pe piaţa spaţiilor industriale

Ofertă scăzută pe piaţa spaţiilor industriale

Emilia OlescuCompanii / 18 aprilie 2007 /

În ciuda estimărilor optimiste privind livrarea de spaţii noi în 2006, pe piaţa locală a spaţiilor industriale oferta este încă scăzută, în comparaţie cu alte pieţe din zona Europei Centrale şi de Est, se arată într-un comunicat transmis de...

Valoarea comercială a cărnii de vită, în creştere

Anca GeorgetaMaterii Prime / 18 aprilie 2007 /

Valoarea comercială a cărnii de vită a înregistrat creşteri, în această perioadă, ne-a declarat domnul Traian Sălăjan, pre­şe­dintele Asociaţiei Generale a Cres­cătorilor de Taurine din România, filiala Arad. Domnia sa a menţionat că preţul unui...

BVB SIF-urile au revenit pe val

Diana DorobanţuPiaţa de Capital / 18 aprilie 2007 /

Sesiunea bursieră desfăşurată ieri a fost caracterizată de un interes mai ridicat decât luni al investitorilor pentru piaţa de capital, şi mai ales pentru acţiunile societăţilor de investiţii financiare.

"Enol" vinde aproape 15.000 MWh pentru mai - iulie 2007

A.T.Companii / 18 aprilie 2007 /

Furnizorul privat "Enol" a introdus, ieri, pe Piaţa Centralizată a Contractrelor Bilaterale (PCCB), gestionată de OPCOM, trei ordine de vânzare a unei cantităţi totale de 14.784 MWh. Este vorba des­pre două pachete de câte 4.224 MWh...

Ofertele "ICPE" au fost retrase de pe PCCB

Ofertele "ICPE" au fost retrase de pe PCCB

A.T.Companii / 18 aprilie 2007

"ICPE Electrocond Technologies" a introdus, la finele săptămânii trecute, trei noi ordine de vânzare a unei cantităţi totale de energie electrică de 14.880 MWh, pe Piaţa Centralizată a Contractelor Bilaterale (PCCB), gestionată de OPCOM.

Mai avem resurse de cărbune pentru încă 150 de ani

Mai avem resurse de cărbune pentru încă 150 de ani

Alina TomaCompanii / 18 aprilie 2007 /

Resursele ţării noastre de cărbune energetic de mai ajung circa 140- 150 de ani, susţine Iulian Iancu, pre­şedintele Comisiei de Industrii a Camerei Deputaţilor. Domnia sa a declarat ieri, în cadrul unei dezbateri privind sectorul minier,...

Instrumente derivate - Opţiuni

F.A.Investiţii Personale / 18 aprilie 2007 /

Opţiunea este un contract de vânzare-cumpărare între două părţi, care dă cumpărătoru- lui dreptul, dar nu şi obligaţia, să cumpere sau să vîndă o anumită cantitate de mărfuri, valute, valori mobiliare sau instrumente financiare la un preţ...

Lower Chamber Approves CEC Share Capital Increase

F.A.English Section / 18 aprilie 2007

The Budget, Finance, Banks Committee and the Economic Policy, Reform and Privatization Committee of the Chamber of Deputies have approved the increase in the share capital of the Savings Bank (CEC) by 500 million RON (150 million EUR) from 150...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo