"Wal-Mart" este, din nou, cea mai mare companie din SUA

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 aprilie 2007

Lanţul american de distribuţie "Wal-Mart" a revenit, în 2006, în fruntea clasamentului Fortune 500, care grupează cele mai mari companii din SUA după cifra de afaceri. Potrivit clasamentului, ediţia din 2007 - publicată în aceas­tă săptămână, "Wal-Mart" a înregistrat o cifră de afaceri de 351,1 miliarde de dolari în 2006 (în creştere cu 11% faţă de 2005), comparativ cu 347,3 miliarde de dolari cât a obţinut grupul petrolier "ExxonMobil", fost lider. Astfel, "Wal-Mart" a reuşit să redevină cea mai mare companie americană, după ce, în precedenţii cinci ani, a fost detronată de "ExxonMobil". Fortune subliniază însă că, la capitolul profit net, "ExxonMobil" a reuşit, în 2006, să înregis­treze un rezultat record pentru o companie americană, 39,5 miliarde de dolari, pe fondul creşterii cursului petrolului.

În clasamentul Fortune 500 urmează constructorul auto "General Motors", care a rămas pe locul al treilea, "Chevron" (locul al patrulea) şi "ConocoPhillips" (locul al cincilea). Producătorul auto "Ford" a pierdut o poziţie, ajungând pe locul al şaselea.

"Citigroup", cea mai mare bancă din SUA, se situează pe locul al optulea, urmată fiind de "Bank of America" şi "American International Group" Inc.

Comparativ cu poziţia avută în clasamentul Fortune 500 ediţia 2006, cea mai impresionantă evoluţie a înregistrat-o compania aeriană "US Airways", care a câştigat 208 locuri, ajungând pe poziţia 216. În schimb compania de închirieri de autoturisme "Avis" a înregistrat cea mai gravă scădere (291 de locuri), ajungând la poziţia 405.

Potrivit clasamentului Fortune 500, primele 500 de companii americane au înregistrat, anul trecut, o cifră de afaceri totală de 9.900 miliarde de dolari, în creştere cu 9% comparativ cu anul precedent, şi un profit net de 785 miliarde de dolari, în creştere cu 29%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9753
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4532
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2596
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8730
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.4031

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb