Majorarea capitalului social al CEC a fost avizată favorabil de comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor

R.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 18 aprilie 2007

Majorarea capitalului social al CEC a fost avizată favorabil ieri, cu o largă majoritate, de Comisia de buget, finanţe, bănci şi Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor.

Cu excepţia a două abţineri, toţi membrIi celor două comisii au votat pentru, în cazul proiectului de lege de aprobare a OUG 135/2006, care prevede majorarea capitalului CEC cu 500 de milioane lei (circa 150 milioane euro). Înaintea majorării de capital, CEC avea un capital social de aproape 150 milioane lei şi o reţea teritorială de 1.390 unităţi, pe care nicio altă bancă din România nu o are. Cota de piaţă a CEC a scăzut însă la 3,92 % în 2006, faţă de 8,24 % în 2002 sau 30 % în 1990. Începând din 2005, situaţia financiară a CEC s-a îmbunătăţit, fiind stopate pierderile, iar profiturile au urcat în ritm accentuat. Preşedintele CEC, Eugen Rădulescu, a explicat că CEC a pierdut cotă de piaţă începând din 1990 deoarece a fost "izolată" prin lege specială de restul sistemului bancar. El a arătat că instituţia s-a modernizat în ultima perioadă, creditele acordate au crescut de patru ori în ultimii doi ani, a fost implementat un sistem informatic, au fost lansate carduri şi produse bancare în valută. În opinia sa, la fel ca instituţiile similare din alte state est-europene, CEC va deveni o bancă de primă mărime indiferent dacă va rămâne în proprietatea statului sau va fi privatizată parţial sau total. La sfârşitul anului trecut, după stoparea procesului de privatizare a instituţiei din cauza ofertelor nesatisfăcătoare, Guvernul a decis o majorare de capital de 150 milioane de euro la CEC.

Casa de Economii şi Consemnaţiuni a înregistrat un profit brut de 24 milioane lei în trimestrul I al anului 2007, în creştere cu 60 % faţă de perioada similară a anului 2006. Creditele acordate clienţilor nebancari au ajuns la un volum de 3,5 miliarde lei, în creştere cu 60 % faţă de trimestrul unu 2006, şi cu 425 % faţă de perioada similară din 2005, a anunţat miercuri preşedintele CEC, Eugen Rădulescu. Sursele atrase sunt de peste şase miliarde lei, în creştere cu 18 % faţă de trimestrul I al anului 2006.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb