Investiţiile ungureşti în România sunt estimate la 345 milioane euro, în 2007

N.I.
Ziarul BURSA #Companii / 18 aprilie 2007

Valoarea investiţiilor realizate de companiile ungureşti în România va creşte cu 15% în 2007, până la 345 milioane euro, de la 300 de milioane de euro cât au reprezentat în 2006, a declarat, ieri, consilierul economic în cadrul Ambasadei Ungariei la Bucureşti, Ferec Bogar. "Dacă luăm în considerare majorarea de capital şi profitul reinvestit, valoarea acestora depăşeşte un miliard de euro. Aceste rezultate plasează Ungaria pe locul 13 în rândul investitorilor străini în România", a precizat Ferec Bogar într-o conferinţă de presă organizată la târgul Construct Expo Antreprenor. În opinia lui, citat de NewsIn, cele mai importante investiţii au fost făcute în sectorul financiar, comercial, farmaceutic şi al prelucrării lemnului.

Ca urmare a aderării României la Uniunea Europeană, Ferec Bogar vede o revigorare a schimburilor comerciale între cele două ţări privind sectorul industriei agroalimentare şi agrare din ţara noastră, ca urmare a eliminării restricţiilor cantitative şi vamale. "Şi domeniul industrial din România va cunoaşte o dezvoltare, însă este nevoie de o dezvoltare a tehnologiei", a mai spus Bogar. În România activează 6.500 de firme cu capital unguresc, majoritatea fiind în Transilvania.

Valoarea schimburilor comerciale dintre cele două ţări s-a ridicat la 3,7 miliarde euro în 2006, iar în 2005 aceasta a fost de 2,7 miliarde euro. Potrivit consilierului economic în cadrul Ambasadei Ungariei la Bucureşti, valoarea schimburilor comerciale dintre cele două ţări a crescut constant în ultimii şapte ani, cu 25-30% pe an. Pentru 2007, este estimată o creştere de 20-25%. El a precizat că exporturile din Ungaria către România s-au ridicat la 2,5 miliarde euro în 2006, în timp ce exporturile României către Ungaria au fost de 1,2 miliarde euro.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb