Avizul pentru preluarea SAI Muntenia de către SIF Banat-Crişana, posibil în iunie

DIANA ENACHE
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 mai 2013

Avizul pentru preluarea SAI Muntenia de către SIF Banat-Crişana, posibil în iunie

Avizul pentru preluarea SAI Muntenia, compania care administrează activele SIF4 Muntenia, de către SIF1 Banat-Crişana ar putea fi dat în luna iunie, în situaţia în care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi Consiliul Concurenţei nu vor solicita documente noi, estimează fostul preşedinte al SAI Muntenia, Petre Pavel Szel.

"Noi aşteptăm cele două avize, de la Consiliul Concurenţei şi de la Autoritatea de Supraveghere Financiară. Cererile au fost depuse de către SIF Banat-Crişana, nu de noi. Dacă autorităţile vor cere noi acte, probabil discuţiile se vor prelungi", a spus domnia sa.

Petre Pavel Szel a explicat că cele două societăţi de investiţii (n.r. SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia) luate la un loc, nu reprezintă 40% pe piaţa fondurilor de investiţii, acesta fiind pragul pe care pe o piaţă relevantă ar trebui luate măsuri de către Consiliul Concurenţei.

Următorul pas după obţinerea avizelor ar fi plata acţiunilor şi transferul acestora.

"Din momentul semnării acordului, noi putem coopera pe plan inves-tiţional cu cei de la SIF1", a indicat fostul preşedinte SAI Muntenia. Domnia sa a mai spus că cele două SIF-uri ar avea o capacitate de antrenare mai mare şi s-ar putea angaja în investiţii mai mari.

Petre Pavel Szel a amintit că, în perioada noiembrie-decembrie a anului trecut, SIF Muntenia a vândut aproape 0,5% din acţiunile Erste şi anul acesta a renunţat la mai puţin de 0,5% din titurile BRD.

Domnia sa a adăugat: "Am profitat anul acesta de creşterea acţiunilor BRD, iar anul trecut de creşterea acţiunilor Erste. Nu am distribuit banii acumulaţi anul trecut şi anul acesta, iar banii acoperă dividendele pe care le avem de plătit. Vom intra în acest parteneriat nou cu o capacitate de investire neneglijabilă".

După preluarea controlului de către SIF Banat-Crişana, conducerea SAI ar putea fi schimbată, consideră Szel, însă noul preşedinte-director general, Gabriel Filimon, şi o parte din actualul management vor mai rămâne pentru o perioadă în funcţiile de conducere alături de persoane numite de SIF Banat-Crişana.

Fostul preşedinte SAI a mai precizat că au existat discuţii cu privire la participarea SIF Muntenia alături de SIF Banat-Crişana şi alte societăţi de investiţii la privatizarea Poştei Române.

"De la anunţarea înţelegerii privind preluarea, am început să ne facem planuri pentru investiţii împreună cu SIF Banat-Crişana. Grupul care controlează SIF Banat-Crişana şi care va prelua indirect controlul SIF Muntenia a dovedit că are o viziune mai largă şi pe termen mai lung. SIF Muntenia va continua aceeaşi politică", a menţionat Szel.

SIF Banat-Crişana a anunţat la finalul lunii martie că vrea să participe la privatizarea Poştei Române, alături de alţi ofertanţi, iar dacă va câştiga licitaţia intenţionează să listeze compania la Bursa de Valori Bucureşti.

Petre Pavel Szel a spus că nu va mai deţine funcţii executive în cadrul SAI, însă va rămâne aproape de SIF Muntenia.

Szel a fost înlocuit săptămâna trecută de la conducerea SAI Muntenia, de către Gabriel Filimon, după ce a prezidat societatea de administrare timp de opt ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb