AVOCATUL CRTISTIAN PETRE: Energia verde şi agricultura - domeniile anului 2011

Emilia Olescu
Companii #Legislatie / 17 decembrie 2010

Nivelul insolvenţei şi fraudelor economice a crescut foarte mult în 2010

Energia eoliană reprezintă un domeniu de mare interes, potrivit avocatului Cristian Petre, partener în cadrul Casei de avocatură "Dănilă, Petre şi Asociaţii". Domnia sa preconizează că energia verde va fi "domeniul anului 2011", alături de agricultură în care se investeşte foarte mult: "Vor avea loc mari investiţii în acest domeniu, mai ales că au fost luate foarte multe fonduri europene, în special pentru sistemul de irigat, pentru solarii şi picurători".

În acest an s-a modificat foarte mult structura segmentelor pe piaţa de avocatură. Astfel, potrivit lui Cristian Petre, imobiliarele au devenit un sector aproape mort, deşi în ultimele două luni au cunoscut o oarecare dezmorţire. Domeniul insolvenţei a crescut cel mai mult, în ultimul timp, cu circa 20% la nivelul societăţii "Dănilă, Petre şi Asociaţii". De asemenea, foarte mult a crescut nivelul fraudelor economice, după cum a declarat avocatul Petre, "cu circa 17% din cifra de afaceri a companiei, în condiţiile în care acesta este un domeniu de nişă. Cea mai lovită de fenomen a fost piaţa financiară". Domnia sa estimează că cel puţin în prima parte a anului viitor, se va păstra structura din 2010 a pieţei.

Onorariile în sectorul avocaturii au scăzut fiind influenţate de evoluţia economică a mai declarat, ieri, Cristian Petre, în cadrul unei întâlniri cu presa.

Potrivit domniei sale, scăderea a cunoscut o medie de circa 25%, atât la nivelul societăţii, cât şi la nivelul întregii pieţe.

În prezent, Casa de Avocatură are foarte multe solicitări din partea clienţilor care doresc să îşi reloce activitatea în Bulgaria, "Dănilă, Petre şi Asociaţii" având filială şi în această ţară. Astfel, există cinci societăţi cu acţionariat român care au fost relocate sau înfiinţate în Bulgaria şi care sunt clienţii filialei de acolo. Alte 12 societăţi doresc relocarea parţială de la noi la bulgari şi ei au luat legătura cu Casa de Avocatură pentru a solicita asistenţă financiară şi contabilă. "Dănilă, Petre şi Asociaţii" Bulgaria funcţionează de circa 2 luni investiţia în noul sediu fiind de aproximativ 10.000 de euro. Avocatul a menţionat că intenţionează să deschisă şi alte filiale în afara ţării dar şi să îşi extindă activitatea în teritoriu, în oraşe din ţara noastră unde va încheia parteneriate cu alte case de avocatură.

Problemele permanente de pe piaţa de profil sunt de natură legislativă, au afirmat la unison cei trei parteneri din cadrul companiei: "Ar trebui să existe o mai mare stabilitate şi coerenţă legislativă în ţara noastră". Cel mai mare obstacol în desfăşurarea acestei activităţi este reprezentat de instanţele de judecată.

Cifra de afaceri a companiei a crescut, în 2010, cu circa 35-37% faţă de anul trecut. Pentru 2011, a fost proiectată o cifră de afaceri cu 50% mai mare. Cristian Petre estimează valoarea pieţei de avocatură la aproximativ 180 de milioane de euro, fiind în stagnare.

Cel mai important contract încheiat în acest an de "Dănilă, Petre şi Asociaţii" a fost cel cu grupul italian internaţional "Naandajain Irigation", care activează în donmeniul agriculturii şi care a cumpărat un fond de comerţ autohton, din acelşi domeniu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb