AVR: Lansarea Noului Sistem de Tranzit Computerizat NCTS - faza 5 - un nou pas în digitalizarea vămii române

T.B.
Miscellanea / 24 mai

AVR: Lansarea Noului Sistem de Tranzit Computerizat NCTS - faza 5 - un nou pas în digitalizarea vămii române

Autoritatea Vamală Română (AVR), în colaborare cu Centrul Naţional de Informaţii Financiare din cadrul Ministerului Finanţelor, a lansat cu succes Noul Sistem Computerizat de Tranzit NCTS5-RO, se arată într-un comunicat al AVR, remis redacţiei. Crearea unui mediu exclusiv "paperless" (fără hârtie) prin utilizarea semnăturii electronice calificate în fluxurile de vămuire şi autorizarea electronică a operatorilor economici pentru conectarea la NCTS5-RO, este principalul beneficiu oferit de acest sistem. NCTS5-RO va permite o gestionare mai eficientă şi mai sigură a tranzitului de mărfuri, facilitând schimburile comerciale şi reducând timpii de aşteptare la birourile vamale, transmite sursa.

În data de 17 mai 2024, Autoritatea Vamală Română (AVR), în colaborare cu Centrul Naţional de Informaţii Financiare din cadrul Ministerului Finanţelor, a lansat noul Sistem Computerizat de Tranzit NCTS5-RO, acesta devenind obligatoriu de utilizat pentru depunerea şi procesarea declaraţiilor vamale de tranzit în toate birourile vamale din România, informează AVR.

Conform datelor din comunicat, "Efortul continuu depus de angajaţii Autorităţii Vamale Române, împreună cu cei ai Centrului Naţional de Informaţii Financiare din cadrul Ministerului Finanţelor, pentru operaţionalizarea noului sistem de tranzit a fost apreciat de reprezentanţii Comisiei Europene, care au monitorizat permanent această activitate şi care au evaluat România ca fiind ţara cu cea mai mică rată a erorilor înregistrată la nivel european.", a precizat Marcel Mutescu, preşedintele AVR.

Operaţionalizarea noului sistem de tranzit este un nou pas în digitalizarea vămii române, după lansarea sistemului automat de export AES-RO în data de 15 martie 2024 şi a sistemului de control al importului ICS-2 în data de 10 mai 2024, transmite sursa.

NCTS5-RO va permite o gestionare mai eficientă şi mai sigură a tranzitului de mărfuri, asigurând o integrare mai bună cu reţelele vamale europene şi internaţionale, facilitând schimburile comerciale într-un mediu mai sigur şi mai eficient şi reducând timpii de aşteptare la birourile vamale.

Noul sistem de tranzit oferă beneficii suplimentare faţă de sistemul anterior NCTS4 prin utilizarea semnăturii electronice calificate în fluxurile de vămuire, creând astfel un mediu exclusiv "paperless" (fără hârtie), eliminând birocraţia şi reducând timpii de procesare a declaraţiilor de tranzit, cât şi prin autorizarea electronică a operatorilor economici pentru conectare la NCTS5-RO şi AES-RO (Sistemul automat de export), se mai arată în comunicat.

Totodată sistemul oferă în continuare facilitatea de depunere a declaraţiilor vamale de tranzit prin system-to-system cu operatorii economici, transmit reprezentanţii AVR.

Alte avantaje oferite de NCTS5-RO sunt: procesare rapidă şi precisă a declaraţiilor de tranzit, îmbunătăţirea trasabilităţii şi securităţii mărfurilor şi interfaţă user-friendly pentru utilizatori, fiind în conformitate deplină cu standardele Uniunii Europene, potrivit sursei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb