Bach: sportivii din Rusia şi Belarus nu ar trebui să fie pedepsiţi pentru acţiunile guvernelor lor

O.D.
Sport / 19 iulie 2023

Bach: sportivii din Rusia şi Belarus nu ar trebui să fie pedepsiţi pentru acţiunile guvernelor lor

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a afirmat marţi că sportivii din Rusia şi Belarus nu ar trebui să fie pedepsiţi pentru acţiunile guvernelor lor şi a pledat în favoarea participării lor la competiţii internaţionale, sub drapel neutru, informează Reuters.

Întrebat în legătură cu participarea ruşilor şi belaruşilor la Olimpiada din capitala Franţei, programată anul viitor, Bach a spus: "Avem misiunea de a uni toţi sportivii din lume într-o competiţie paşnică. Avem responsabilitatea să nu pedepsim sportivii pentru acţiunile guvernelor lor".

CIO a emis în luna martie un prim set de recomandări pentru ca federaţiile sportive internaţionale să permită sportivilor ruşi şi belaruşi să revină în competiţie, după suspendarea participării lor în urma invaziei armatei ruse în Ucraina, în februarie 2022.

Thomas Bach a precizat că CIO nu se grăbeşte să ia o decizie în privinţa participării lor, glumind că termenul limită este "înainte de Jocuri".

"Este prea devreme pentru a trage concluzii finale. Ne vom acorda tot timpul necesar. Vrem să fim harnici şi să fim cât mai încrezători posibil că luăm decizia corectă", subliniat conducătorul mişcării olimpice.

Sportivilor din Rusia şi Belarus li s-a permis să concureze ca neutri la Jocurile Asiatice de la Hangzhou (China), pentru a-i ajuta să câştige puncte pentru a se califica la Jocurile Olimpice de la Paris, lucru care a generat furia anumitor ţări, care consideră că nu ar trebui să li se ofere o cale către JO 2024.

Bach a prezentat poziţia CIO ca pe o încercare de a proteja drepturile sportivilor: "Am sancţionat guvernul rus. Rusia este responsabilă pentru acest război. Dar noi apărăm şi drepturile omului".

Comitetul Internaţional Olimpic a precizat că s-a confruntat cu "poziţii ireconciliabile" ale Rusiei şi Ucrainei cu privire la participarea ruşilor şi belaruşilor la Jocurile Olimpice de anul viitor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb