BAHRAIN: Forţele de securitate au bătut copii şi i-au ameninţat cu violuri la protestele de luna trecută

A.P.
Internaţional / 11 martie 2021

Forţele de securitate au bătut copii şi i-au ameninţat cu violuri la protestele de luna trecută

Forţele de securitate din Bahrain au bătut copii şi i-au ameninţat cu violuri şi şocuri electrice după ce i-au reţinut după protestele de luna trecută, au declarat miercuri grupări pentru drepturi, citate de Reuters.

Un reprezentant al guvernului nu a comentat acuzaţiile la insistenţele Reuters, spunând într-o declaraţie că Bahrain a luat protecţia drepturilor omului "extrem de în serios" şi că a avut o "toleranţă zero" pentru maltratare în sistemul de justiţie.

Într-o declaraţie comună, Human Rights Watch (HRW) şi Institutul Bahrain pentru Drepturi şi Democraţie (BIRD) din Londra, au declarat că aproximativ 13 copii cu vârste cuprinse între 11 şi 17 ani au fost reţinuţi de la începutul, până la jumătatea lunii februarie, în timp ce autorităţile au încercat să descurajeze protestatarii.

"Cinci copii, arestaţi în 14-15 februarie, au spus că poliţiştii din staţie i-au bătut, i-au insultat şi i-au ameninţat cu şocuri electrice", au spus cele două grupuri, citând copiii şi familiile lor.

"Un ofiţer l-a lovit pe un tânăr de 13 ani în cap şi l-a ameninţat că îl va viola şi îi va administra şocuri electrice".

În unele cazuri, au declarat grupurile de drepturi, poliţia a arestat copii învinuiţi de arderea anvelopelor sau blocarea unui drum în ziua arestării lor.

De asemenea, poliţia a acuzat copiii de vandalism.

Patru dintre copii rămân în detenţie, inclusiv un tânăr de 16 ani cu o afecţiune medicală gravă, au declarat HRW şi BIRD din New York.

Reprezentantul guvernului a adăugat că atunci când se ocupă de cei cu vârsta sub 18 ani, deciziile sistemului de justiţie penală din naţiunea arabă din Golf cântăresc "interesele fiecărui copil, precum şi reabilitarea şi locul lor în societate".

Monarhia musulmană sunnită, susţinută de SUA, a Bahrainului, a folosit forţa pentru a suprima răscoala din 2011, condusă în cea mai mare parte de membrii majorităţii musulmane şiite.

Au urmat procese în masă şi mii au fost închişi, mulţi alţii fugind în străinătate. Ulterior au avut loc ciocniri între protestatari şi forţele de securitate, care au fost vizate de atacuri cu bombă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb