Banca Angliei atrage atenţia asupra pericolelor puse de criza datoriilor din zona euro

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 28 iunie 2010

Banca Angliei atrage atenţia asupra pericolelor puse de criza datoriilor din zona euro

Banca Centrală a Angliei (BoE) a avertizat, vineri, că actuala criză a datoriilor din zona euro reprezintă un risc pentru sistemul financiar britanic şi a cerut băncilor locale să-şi consolideze rezervele de capital, trans­mite AFP, potrivit Agerpres.

În raportul său privind stabilitatea financiară, BoE a salutat fondul de stabilizare în valoare de 750 miliarde euro pus la punct luna trecută de Fondul Monetar Internaţional şi Uniunea Europeană pentru sprijinirea euro în condiţiile în care pieţele au fost afectate de problemele cu datoriile Greciei. Cu toate acestea, BoE a avertizat că o continuare a presiunilor pieţei ar putea afecta sistemul financiar britanic.

"FMI şi autorităţile europene au pus la punct un pachet substanţial de suport. Deşi aceste măsuri au ajutat la stabilizarea condiţiilor, presiunile de pe piaţă nu s-au redus", se arată în raportul BoE.

Chiar dacă Marea Britanie nu este ţară membră a zonei euro, BoE avertizează că expunerea sistemului financiar britanic la instituţiile afectate de criza financiară prezintă un pericol major. Banca centrală a adăugat că există riscuri în cazul instituţiilor financiare britanice care au tranzacţii cu "băncile europene care au o expunere directă pe ţările care se confruntă cu riscuri suverane crescute".

În raportul privind stabilitatea financiară, publicat de BoE de două ori pe an, Banca Centrală îşi exprimă de asemenea îngrijorările faţă de retragerea investitorilor faţă de risc, fenomen care ar putea afecta capacitatea băncilor de a reînnoi finanţările existente în valoare de miliarde de lire sterline. În acest sens, BoE a cerut băncilor să-şi majoreze rezervele de capital şi, dacă este nevoie, să plătească bonusuri mai mici angajaţilor şi dividende mai mici acţionarilor.

O modalitate uşoară prin care băncile îşi pot consolida poziţiile de capital este să reducă numărul creditelor puse la dispoziţia consumatorilor şi companiilor. Însă acesta este ultimul lucru pe care îl vrea Banca Angliei, în condiţiile în care relansarea economiei este lentă, iar accesul la credite rămâne dificil.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb