ZIARUL BURSA

28 iunie 2010
Ediţia din 15.08.2024
Aplicarea măsurii de creştere acum este în dezacord flagrant cu norma juridică care guvernează schimbarea regimului fiscal şi, dacă România mai este un stat de drept, nu poate fi operaţională decât de la 1 ianuarie 2011. (Daniel Ionescu)

Traiul cu TVA inclus de 24%

Viviani MiricăMacroeconomie / 28 iunie 2010

Guvernul a decis, sămbătă, să majoreze TVA cu cinci puncte procentuale, de la 19% la 24%, după ce Curtea Constituţională a stabilit că tăierea pensiilor cu 15% este neconstituţională.

Cum au făcut alţii

Cătălin DeacuMacroeconomie / 28 iunie 2010

Şocul crizei economice s-a resimţit diferit în statele membre ale Uniunii Europene, în funcţie de nivelul de dezvoltare al acestora, dar, mai ales, în funcţie de măsurile de austeritate şi de relansare economică adoptate de guvernele naţionale.

Jeffrey Franks a anunţat că şedinţa FMI programată pentru astăzi a fost amânată.

Cele 850 de milioane euro, de la FMI, se lasă aşteptate

Izabela SârbuMacroeconomie / 28 iunie 2010

Cea de-a cincea tranşă din acordul de împrumut cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), de 850 milioane euro, ne-ar putea fi acordată cu întârziere, după ce oficialii instituţiei au anunţat că nu vor mai discuta astăzi, cum era programat, modul în care autorităţile noastre au îndeplinit măsurile asumate în scrisoarea de intenţie.

Umbrărescu îşi adună afacerile de pe drumuri

(M.R.)Companii / 28 iunie 2010

Unul dintre cei mai cunoscuţi jucători din piaţa construcţiilor de drumuri şi autostrăzi, Dorinel Umbrărescu, a decis, recent, să-şi comaseze, prin fuziune, companiile pe care le deţine în acest sector.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

SNR reia licitaţia pentru achiziţia de electricitate

(M.F.)Companii / 28 iunie 2010 /

Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (SNR) reia, astăzi, procedura de licitaţie pentru achiziţionarea de energie electrică, contract estimat la 56,13 milioane de lei, după ce contestaţia depusă de "Tinmar-IND", unul dintre cei trei...

Cu un pic de scuipat de bufniţă şi o lăbuţă de şoricel,ajungem la acelaşi rezultat cu creşterea TVAşi a impozitului pe profit.

Candidaţii la Consiliul Fiscal, intervievaţi astăzi

Gabriela CăpăţînăCompanii / 28 iunie 2010 /

Guvernul şi-a asumat, prin Legea responsabilităţii fiscale, înfiinţarea unui Consiliu Fiscal ca o autoritate independentă, compusă din cinci membri cu experienţă in domeniul politicilor macroeconomice şi bugetare.

Piaţa asigurărilor, în scădere cu 4,4%

F.A.Bănci-Asigurări / 28 iunie 2010

Piaţa asigurărilor a încheiat primele patru luni din 2010 cu un volum de prime brute subscrise în valoare de circa trei miliarde lei, în scădere cu 4,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a declarat, vineri, preşedintele Comisiei de...

Economia Franţei a crescut cu 0,1% în primul trimestru

F.A.Internaţional / 28 iunie 2010

Economia Franţei a crescut modest, în primul trimestru al anului, cu 0,1%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform datelor oficiale publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică din Franţa (INSEE), anunţă Agerpres, citând Reuters.

REVISTA PRESEI - 28.06.2010

Willy HomnerRevista Presei / 28 iunie 2010

Majorarea Taxei pe Valoare Adăugată (TVA) cu cinci procente va avea ca principale efecte scumpiri în lanţ, un leu mai slab şi şomaj mai mare. O taxă mai mare pentru un brutar înseamnă o franzelă mai scumpă sau mai mică pentru client.

Implementing this vat raise flagrantly infringes on the legal guidelines that govern the changes in the taxation regime, and if Romania is still a state where the law rules, this measure may not come into effect before january 1st 2011. (Daniel Ionescu)

Living with the 24% VAT

VIVIANI MIRICĂ (Translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 28 iunie 2010

On Saturday, the government has decided to raise VAT by 5%, from 19% to 24%, after the Constitutional Court decided that the government decision to cut pensions by 15% was unconstitutional.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo