ÎMPREUNĂ CU PATRU ŢĂRI, Vom primi plăţi în avans de 775 milioane euro drept fonduri de coeziune

F.A.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 28 iunie 2010

Vom primi plăţi în avans de 775 milioane euro drept fonduri de coeziune

România şi încă patru ţări membre ale UE vor beneficia de plăţi în avans totalizând 775 milioane de euro (reprezentând 4% din Fondul Social European şi 2% din Fondul de Coeziune), în cadrul unor noi măsuri destinate depăşirii problemelor cu fluxurile de lichidităţi, anunţă Agerpres.

Aceste plăţi în avans sunt acordate acelor state membre care au primit credite în cadrul unui angajament cu FMI pentru echi­librarea balanţei de plăţi sau au înregistrat o scădere a PIB de peste 10 procente. Ţările cărora li se aplică cele două criterii sunt Româ­nia, Estonia, Letonia, Lituania şi Ungaria.

Măsura face parte din noile acţiuni ale UE destinate simplificării administrării fondurilor structurale şi de coeziune.

O altă măsură este amânarea regulii "N+2". Potrivit acesteia, dacă fonduri alocate de exemplu în anul 2007 nu sunt cheltuite până la finalul lui 2009, ele sunt automat returnate bugetului UE. Schimbarea va permite ca fondurile angajate în anul 2007 să fie cheltuite într-o perioadă mai lungă, evitându-se astfel pierderea unei sume de 220 de milioane de euro (125 milioane euro pentru Spania, 56 milioane euro pentru Italia, 9 milioane euro pentru Marea Britanie, 6 milioane euro pentru Germania, 4 milioane de euro pentru Olanda şi 20 de milioane euro pentru proiecte de cooperare între câteva ţări).

Alte măsuri luate de UE sunt introducerea unui plafon de 50 milioane euro pentru toate tipurile de proiecte transfrontaliere care necesită aprobarea Comisiei, acceptarea ca proiectele majore să fie finanţate prin mai mult de un program (de exemplu, construirea unei secţiuni de autostrăzi ce leagă diferite regiuni poate fi acum cofinanţată prin câteva programe regionale), simplificarea procedurii pentru revizuirea programelor în vederea adaptării mai rapide la provocările actuale, simplificarea regulilor cu privire la proiectele "generatoare de venituri" (ca taxele de autostradă sau proiecte implicând arendarea sau vânzarea terenurilor), astfel încât, pentru reducerea sarcinii administrative a statelor membre, veniturile vor fi acum monitorizate până la încheierea programului res­pectiv.

Prin cele trei fonduri ale politicii de coeziune - Fondul European pentru Dezvoltare Regională, Fondul Social European şi Fondul de Coeziune - în toate regiunile UE sunt investite 347 de miliarde euro în perioa­da 2007 - 2013, prin intermediul a 455 de programe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb