Presa internaţională: Grecia îşi scoate insulele la vânzare pentru a-şi salva economia

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 28 iunie 2010

nAutorităţile elene au dezminţit informaţia

Grecia încearcă să vândă o parte dintre cele 6.000 de insule pe care le deţine, sperând că bogaţii lumii vor veni aici pentru a le transforma în destinaţii pentru un turism de lux, încercând, astfel, să obţină fondurile absolut necesare salvării finanţelor publice extrem de îndatorate, dezvăluia, vineri, publicaţia britanică The Guardian, potrivit Agerpres.

Mulţi dintre potenţialii investitori sunt ruşi şi chinezi, care râvnesc să deţină o parte din destinaţiile de vacanţă mediteraneene pentru populaţiile lor, tot mai afluente în sfera turismului extern.

Vânzarea sau concesionarea pe termen lung a unor asemenea insule ar putea ajuta semnificativ bugetul grec. Site-ul "The Private Islands" a listat insula Nafsika, de cinci kilometri pătraţi, din Marea Ionică, la un preţ de achiziţie de 15 milioane de euro, însă se pot găsi şi insule mai mici, pentru mai puţin de două milioane de euro, adică mai ieftine decât o casă şic din Mayfair sau Chelsea. Însă, unele dintre numeroasele insule greceşti sunt atât de mici, că abia se poate pune pe ele un şezlong de stat la soare.

Numai 227 dintre insulele greceşti sunt populate, iar decizia de a merge înainte pe calea potenţialelor vânzări a fost, de asemenea, susţinută de incapacitatea statului de a dezvolta o infrastructură de bază şi o supraveghere adecvată a majorităţii acestor insule. Se speră că vânzarea sau închirierea pe termen lung a unora dintre insule va atrage investiţii şi va genera locuri de muncă şi venituri ce pot fi taxate.

În replică la cele publicate de cotidianul britanic "The Guardian", Guvernul de la Atena a negat informaţiile potrivit cărora ar intenţiona să scoată la vânzare insulele ca să facă rost de bani, precum şi că ar negocia cu magnaţii ruşi şi chinezi, şi a cerut publicaţiei britanice să dea o dezminţire în acest sens.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb