Banca Asiatică pentru Investiţii în Infrastructură va avea 57 de membri fondatori

Elena Deacu
Bănci-Asigurări / 15 aprilie 2015

Actualizare 19:25 Ungaria ar putea deveni membru ordinar al AIIB în al doilea semestru

Ungaria s-ar putea alătura viitoarei bănci de dezvoltare înfiinţate de China (Asian Infrastructure Investment Bank - AIIB) în a doua jumătate a acestui an, a declarat, astăzi, pentru agenţia MTI, ministrul de Externe de la Budapesta, Peter Szijjarto.

Demnitarul a precizat că Ungaria nu va fi unul dintre membrii fondatori ai AIIB, ci a depus o cerere să devină membru ordinar al băncii.

Guvernul ungar a decis săptămâna trecută să depună cererea de aderare la AIIB, a mai spus ministrul Szijjarto, apreciind că dobândirea calităţii de membru al băncii le va permite companiilor din Ungaria să intre pe pieţele asiatice.

(Valentin Busuioc)

---

Banca Asiatică pentru Investiţii în Infrastructură (AIIB) va avea 57 de membri, a anunţat Ministerul chinez de Finanţe, care a încheiat miercuri procesul de aprobare a ultimelor candidaturi pentru stabilirea membrilor fondatori, transmite AFP.

Ministerul chinez de Finanţe a precizat că ultimele şapte candidaturi aprobate au fost cele ale Suediei, Poloniei, Portugaliei, Islandei, Israelului, Africii de Sud şi Azerbaidjanului. În plus, în pofida tensiunilor dintre Beijing şi Oslo, Norvegia nu a fost refuzată.

Potrivit AFP, toate ţările care au depus în mod oficial o cerere pentru a deveni state fondatoare ale AIIB au fost acceptate. Printre cele 57 de state fondatoare se regăsesc patru din cele cinci state membre ale Consiliului de securitate al ONU, 14 din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene şi 21 din cele 34 de state membre ale OECD. Excepţiile notabile sunt SUA şi Japonia care nici nu au depus o cerere pentru a deveni membre fondatoare şi Taiwanul, a cărei cerere a fost refuzată de Beijing pe motivul disputelor existente în legătură cu numele pe care Taiwanul ar trebui să îl folosească în cererea sa.

Cu un capital autorizat de 100 de miliarde de dolari, Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB) intenţionează să stimuleze investiţiile în infrastructurile de transport, energie şi telecomunicaţii din Asia. AIIB este văzută drept un rival pentru Banca Mondială şi Asian Development Bank, instituţii financiare dominate de statele occidentale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb