Cel mai tranzacţionat emitent de la prima categorie a fost ieri "Banca Transilvania", cu un rulaj de peste 4,8 milioane de RON. Brokerii au apreciat că după ce a atins maximul zilei de 1,17 RON/acţiune în prima parte a şedinţei, cotaţia a scăzut spre final către nivelul de 1,15 RON/acţiune. Acesta a fost şi preţul minim de ieri, cu 0,9% mai mic decît cel din sesiunea bursieră de la finele săptămînii trecute.
Investitorii, care în urmă cu o lună au preferat să rişte şi să investească pe piaţa de capital orientîndu-se către plasamente în acţiunile "Băncii Transilvania", au obţinut ieri un beneficiu de 8,88% din suma investită în raport cu moneda europeană.
Persoanele, care în aceeaşi perioadă au optat pentru investiţii în unităţi de fond "Intercapital", au obţinut un randament mai scăzut decît cel rezultat din plasamentele în acţiuni la Bursă. Astfel, economiile în unităţi "Intercapital" au oferit un beneficiu de 2,33% din suma exprimată în euro.
În perioada 7 octombrie - 7 noiembrie au existat şi persoane care au preferat să-şi ţină economiile în lei la bănci ca de exemplu la "Mindbank". Cei care au depus la termen de o lună banii la "Mindbank" au pierdut 2,61% din suma în moneda naţională în raport cu euro.
În aceeaşi perioadă plasamentele la termen de o lună în euro la "Libra Bank" au oferit un beneficiu de 0,29% din suma investită.
Leul s-a depreciat cu 3,23% faţă de moneda europeană în ultima lună.