Băncile americane acumulează numerar şi obligaţiuni pe fondul scăderii împrumuturilor

S.B.
Internaţional / 20 aprilie 2021

Băncile americane acumulează numerar şi obligaţiuni pe fondul scăderii împrumuturilor

Cele mai mari patru bănci americane au strâns anul trecut 919 miliarde de dolari în depozite suplimentare, bani pe care fie i-au depozitat în numerar, fie i-au folosit pentru a-şi creşte obligaţiunile, potrivit Bloomberg.

Potrivit sursei citate, depozitele cumulate ale JPMorgan Chase & Co., Bank of America Corp., Citigroup Inc. şi Wells Fargo & Co. au crescut cu 15% până la 6.900 miliarde de dolari la data de 31 martie 2021. În schimb, portofoliile de credite cumulate ale celor patru bănci au scăzut cu 10% până la 3.440 miliarde de dolari. Activele deţinute în vederea tranzacţionării şi alte obligaţiuni au crescut cu 24% până la 3.670 miliarde de dolari. În paralel, nivelul de numerar a crescut cu 56% până la 1.650 miliarde de dolari.

Modificările apărute în cifrele marilor bănci americane reflectă o tendinţă generală a sistemului bancar american, unde deţinerile de numerar şi obligaţiuni au crescut mai mult decât au crescut depozitele în timp ce împrumuturile au scăzut, potrivit datelor publicate de Rezerva Federală.

Această tendinţă a continuat în prima săptămână a lunii aprilie, potrivit celor mai recente date publicate de Rezerva Federală. Ponderea activelor sigure, investiţii practic lipsite de risc precum numerarul, certificatele de Trezorerie şi obligaţiunile garantate de guvernul SUA, a crescut de la 35,6% până la 36,3%.

De asemenea, activele totale au crescut cu 2% până la 21.250 miliarde de dolari. Cea mai mare parte a acestei creşteri a fost în numerar, care a crescut cu 8% până la 3.770 miliarde de dolari. Împrumuturile totale au scăzut din nou la un minim record în ceea ce priveşte ponderea lor în raport cu depozitele.

Totalul împrumuturilor şi contractelor de leasing a scăzut din nou la un nivel record ca pondere a depozitelor. Raportul împrumuturi-depozite se situează acum la 61,5% pentru toate băncile din SUA, cel mai mic raport din 48 de ani de date săptămânale. La cele mai mari 25 de bănci americane, raportul este de 53,7%, cea mai mică cifră din 36 de ani de date săptămânale ale Fed.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb