Băncile româneşti au primit aproape 500 de milioane de euro prin Fondul European de Investiţii

A.D.
Bănci-Asigurări / 23 octombrie

Sursa foto: internet

Sursa foto: internet

Fondul European de Investiţii a încheiat acorduri cu şapte bănci pentru a spori competitivitatea şi sustenabilitatea întreprinderilor, acorduri care vor îmbunătăţi condiţiile de finanţare pentru IMM-uri.

Potrivit unui comunicat primit la redacţie, garanţiile de aproximativ 500 de milioane de euro ale Fondului European de Investiţii către bănci vor cataliza un minim de 700 de milioane de euro în finanţare pentru IMM-urile româneşti. Companiile româneşti vor avea acces la finanţare suplimentară în cadrul unei serii de noi acorduri ale FEI cu băncile din ţară. FEI oferă către şapte bănci din România - UniCredit Bank, Alpha Bank, Libra Internet Bank, BRD Groupe Societe Generale, Patria Bank, Intesa Sanpaolo Bank şi Garanti BBVA - garanţii în valoare totală de 477,75 milioane de euro.

Scopul acordurilor este de a creşte puterea de finanţare a băncilor cu 309 de milioane de euro pentru competitivitate şi cu 168,75 de milioane de euro pentru sustenabilitate, permiţându-le să ofere condiţii de împrumut favorabile pentru IMM-uri, inclusiv rate ale dobânzilor mai mici. Tranzacţiile completează garanţiile FEI din 2023 în valoare totală de 1 miliard de euro pentru cinci bănci din ţară.

Noile garanţii directe neplafonate ale FEI sunt susţinute de programul InvestEU condus de Comisia Europeană, precum şi de Mecanismul de redresare şi rezilienţă. Condiţiile de împrumut îmbunătăţite pentru IMM-uri vor include, de asemenea, scadenţe mai lungi şi cerinţe reduse de garanţie şi avans.

"Acordurile de astăzi vor îmbunătăţi accesul IMM-urilor din România la finanţare, contribuind astfel la creştere, competitivitate şi un viitor mai ecologic", a spus directoarea generală a FEI, Marjut Falkstedt. "Acestea se bazează pe cooperarea strânsă dintre guvernul român, Comisia Europeană şi FEI, în vederea asigurării faptului că întreprinderile româneşti primesc sprijinul de care au nevoie."

Cele şapte bănci vor putea facilita accesul la finanţare pentru o gamă mai largă de întreprinderi - inclusiv startup-uri - şi industrii, cu condiţii de împrumut care nu ar fi disponibile în absenţa garanţiilor FEI. Acest lucru, la rândul său, va îmbunătăţi rezultatele întreprinderilor, va consolida economia românească şi va accelera tranziţia verde a ţării.

Întrucât finanţarea va fi disponibilă atât în lei, cât şi în euro, noile acorduri vor consolida şi regiunile de coeziune din România, prin stimularea extinderii afacerilor, promovarea transportului curat şi sprijinirea lanţurilor valorice, a comunicat Fondul European de Investiţii.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3022
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9656
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8823

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb