"Banco Santander" preia integral "Banesto"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 decembrie 2012

"Banco Santander" preia integral "Banesto"

Tranzacţia are o valoare de 263 milioane euro

"Banco Santander" SA, cea mai mare bancă din Spania, va oferi 263 de milioane de euro (345 de milioane de dolari) în acţiuni pentru cumpărarea pachetului minoritar pe care nu îl deţine la divizia sa retail "Banco Espanol de Credito" SA ("Banesto").

"Santander", care controlează deja aproape 90% din "Ba­nes­to", le va propune inves­titorilor echivalentul a 3,73 euro/ acţiune, cu 25% mai mult comparativ cu preţul de închidere al titlurilor băncii la data de 14 decembrie, pe piaţa din Madrid. Oferta este evaluată la 0,633 titluri "Santander" pentru o acţiune "Banesto". "Santander" va folosi acţiuni tezaurizate pentru acest schimb.

Tranzacţia va duce la închiderea a 700 de sucursale, în condiţiile în care "Santander" îşi va limita reţeaua locală combinată la 4.000 de sucursale, iar pe cea internaţională la 14.000, în vederea reducerii costurilor. Tot în urma acestei tranzacţii, "Banif" - divizia de private banking din cadrul "Banesto", va opera sub brandul Santander.

"Banco Santander" a informat că absorbţia reţelei "Banesto" va genera economii de 520 de milioane de euro din al treilea an de la finalizarea tranzacţiei. "Această tranzacţie este parte a procesului de restructurare a sistemului bancar spaniol, care include o reducere semnificativă a numărului competitorilor şi crearea unor instituţii financiare mai mari", potrivit "Santander".

"Banesto", instituţie creditoare cu o existenţă de 110 ani, avea 1.698 de sucursale şi 8.303 de angajaţi la finele lunii septembrie. Activele băncii însumau, la momentul respectiv, 100 de miliarde euro, creditele acordate - 67 de miliarde euro, iar depozitele constituite la această instituţie - 50 de miliarde euro.

"Santander" a cumpărat banca retail "Banesto" în 1994, după ce aceas­ta a fost scoasă la vânzare de către Fondul de garantare a depozitelor din Spania, în urma colapsului financiar. Integrarea operaţiunilor "Banesto" în cele ale "Santander" se va finaliza în luna mai 2013.

"Banco Santander" este cea mai mare bancă din zona euro, după valoarea de piaţă.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb