Banea a fost înlocuit cu Dumitrescu la conducerea IAR Ghimbav

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii / 18 ianuarie 2016

Administratorii companiei IAR Ghimbav au aprobat solicitarea directorului general al IAR Ghimbav, Neculai Banea, de suspendare a contractului de management pe perioada în care acesta va ocupa funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţia cu Mediul de Afaceri. Funcţia de director general al companiei braşovene va fi exercitată de directorul executiv economic şi comercial, Ion Dumitrescu.

IAR Ghimbav şi-a dublat afacerile în primele nouă luni ale anului trecut faţă de intervalul similar din 2014, vânzările crescând de la 29,225 milioane de lei la 60,8 milioane de lei (13,75 milioane de euro), în timp ce profitul companiei a urcat de la 1,25 milioane de lei la 31,60 milioane de lei (7,14 milioane de euro). Veniturile din exploatare au fost de 83,544 milioane de lei, iar cheltuielile de exploatare au fost de 63,404 milioane lei.

IAR este una dintre principalele societăţi aeronautice ale României, înfiinţată în urmă cu 90 de ani prin Decret regal. Reînfiinţată în 1968 sub denumirea de "Întreprinderea de Construcţii Aeronautice" (denumire păstrată până în 1991), devine unic producător român de elicoptere, prin achiziţia, de la firma franceză Aerospaciale, acum parte integrantă a companiei Airbus Helicopters, a licenţelor de fabricaţie a elicopterelor Alouette III (în 1971) şi Puma (în 1974).

Până în prezent au fost fabricate şi livrate pe cinci continente aproape o mie de planoare, motoplanoare şi avioane uşoare - majoritatea în concepţie proprie, precum şi peste 370 de elicoptere Puma şi Alouette, în diferite configuraţii militare şi civile. În prezent, compania este concentrată pe activităţi de întreţinere periodică, reparaţii curente şi capitale la ambele tipuri de elicoptere, precum şi pe modernizarea elicopterelor Puma.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Banea stie ce trebuie sa faca pentru ca domeniul aeronautic sa fie pusa la punct. Sa mai facem si ceva care are plus valoare....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4866
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3189
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9207
Gram de aur (XAU)Gram de aur363.5326

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb