Referendumul desfăşurat sâmbătă şi duminică a scos din bugetul guvernului aproape 40 de milioane de euro. Bani plătiţi din impozitele şi taxele colectate de la cetăţeni şi de la societăţile comerciale. Se pare că eşecul unei astfel de acţiuni nu va fi decontat de niciun politician din coaliţia de la guvernare. Nici măcar de parlamentarii PNL, UDMR şi PMP care au fost şi ei de acord cu legea promovată în Parlament de Coaliţia pentru Familie şi de PSD şi ALDE.
40 de milioane de euro au fost risipiţi.
Ce ar fi putut să facă Guvernul cu această sumă?
Primăria Baia Mare anunţa în luna iunie că a demarat un proiect de construire a unei grădiniţe, cu loc de joacă aferent, cu toate utilităţile. Valoarea proiectului este de 2 milioane euro. Cu banii rispiţi pe referendum, cabinetul Dăncilă ar fi putut construi 20 de astfel de grădiniţe în marile oraşe ale ţării.
Primăria comunei Ovidiu, judeţul Constanţa, a demarat la sfârşitul anului trecut, în satul Poiana, construcţia unei şcoli şi a unei grădiniţe pe o suprafaţă de 379 mp. Lângă acestea se va construi şi un teren de sport. Construcţia celor trei obiective şi dotările aferente sunt estimate la 260.000 de euro. Cei 40 milioane de euro folosiţi pentru coaliţia guvernamentală pe referendumul din 6 şi 7 octombrie ar fi dus la ridicarea a 153 de astfel de obiective în satele din ţara noastră.
O organizaţie neguvernamentală a demarat la sfârşitul anului trecut o strângere de fonduri pentru ridicarea, în curtea spitalului Marie Curie din Bucureşti, a unui spital de oncologie şi radiologie pediatrică, care va fi dotat cu 87 de paturi. Costul estimat pentru ridicarea clădirii este de 8 milioane de euro. Cu banii cheltuiţi pe referendum, guvernul Dăncilă ar fi putut ridica 5 spitale în cinci oraşe din ţară.
Comisia de la Bruxelles a stabilit ca, până în anul 2020, toate direcţiile generale de asis-tenţă socială şi protecţia copilului din ţara noastră, împreună cu autorităţile locale şi centrale, să construiască case de tip familial pentru cei 8000 de copii care se află în centrele de plasament. De asemenea, până în anul 2020, ar trebui închise aproximativ 50 de centre de plasament existente în ţara noas-tră.
O organizaţie neguvernamentală încearcă să ridice o casă de tip familial, pentru copii, în comuna Săbăreni.
Conform datelor existente pe site-ul organizaţiei, cheltuielile totale ale ridicării imobilului cu două etaje, pe o suprafaţă de 750 mp plus 100 mp anexe, şi cu dotările aferente, se ridică la aproape 250.000 de euro. Din cei 40 de milioane de euro cheltuiţi la referendum, guvernul PSD-ALDE ar fi putut construi 154 de case de tip familial pentru copiii din centrele de plasament.
Nu mai vorbim despre cât costă modernizarea unei secţii de cardiologie sau dotarea şi modernizarea unei secţii de chirurgie cardio-vasculară, pentru că puteau fi reabilitate foarte multe secţii cu banii cheltuiţi la referendum.
1. La altele nu socotiti?
(mesaj trimis de Sorin în data de 09.10.2018, 00:22)
Alegerile din 2016 au costat si ele, cu rezultate poate net mai proaste decat acest referendum. Sa nu le fi tinut oare?
La suspendarile lui basescu iar s-a cheltuit.
Ati protestat si atunci?
Observati totusi ca e prima initiativa cetateneasca din istoria Romaniei!
Vi se pare nesemnificativ?
Atunci lasati ipocrizia, spuneti ca democratia costa prea mult - sa renuntam la ea. Asta vreti?
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de R în data de 09.10.2018, 04:16)
Sorine, baiete tare nerod esti...Totdeauna este remarcabil si greu de imaginat ca exista inca in 2018 prostovani asa ca tine. Sunt convins ca la mentalitatea ta, ai o viata linistita si sanatoasa pentru ca nu consumi multa energie cu ce ai intre urechi, dar totusi Sorinele, poate ajungi si tu cumva la spitalele din Romania. Sa vezi acolo democratie in mizerie, in gandaci, in lipsuri de orice. Sa vezi Sorinele cum iti spun aia ca nu au cu ce sa te trateze ca nu e bani (exprimare intentionata) ca s-au dus pe democratia ta la referendumuri inutile dorite de cimpanzei ca tine. Atunci Sorinele sa vezi cum scumpa ta (si la propriu si la figurat) democratie iti iese pe nas si iti penetreaza adanc orificile tale sa te saturi sa fi tampitel. De 43 de milioane de euro ce se putea face mai Sorinele? Mintea ta democratica realizeaza asta? 43 de milioane mai imbe'!! Si daca vrei sa fi democrat strange Sorinele semnaturi pentru un referendum care sa vizeze educatia sa nu mai fie oamenii ca tine, economia, sanatatea. Stiu ca trebuie sa ti se explice tot: barbat+femeie=love, cerul e albastru si pipi galben, dar sa fie gratis nu pe banii altora.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 09.10.2018, 09:20)
Nu a fost democratie in acest caz, ci prostie (care a fost perceputa ca atare si taxata de electorat). Ce dobada mai clara decat asta (tratamentul aplicat de electorat) vrei?
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 09.10.2018, 05:39)
Dupa ce ca suntem saraci mai aruncam cu banii pe referendumuri aiurea!!!
Ar trebui recuperata c/v referendumului de la cei care l-au initiat si sustinut !!!
3. Oricum nu i-am avut !
(mesaj trimis de anonim în data de 09.10.2018, 06:58)
Împrumutăm alți!
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 09.10.2018, 09:11)
Democrația are si ea un cost , nu e pe gratis. Unora le cam plac obiceiuri totalitare.
4.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 09.10.2018, 09:22)
Din pacate nu democratia ne-a costat acum ci dictatura unui (...) numit Dragnea. Unde vezi tu democratie in ceea ce se intampla acum in tara? O clica de borfasi penali conduce aproape tot in tara si tu numesti asta democratie.
4.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 09.10.2018, 11:43)
1.3 Irosirea s-a dus la serviciile prestate.
4.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.2)
(mesaj trimis de R în data de 09.10.2018, 15:40)
Servicii de 2 lei...la liceul Sf Sava din Bucuresti, central, liceu de renume erau niste lesinati adormiti nu stiu de pe unde adunati ca nu pareau ca au 10 clase, care mi-au pus vreo 2 abtibilduri pe buletin. Habar nu aveau ce faceau pe acolo