"Bank of America" ar putea necesita o infuzie de 34 miliarde dolari

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 mai 2009

Analiştii au păreri diferite în privinţa nevoii de capital a "Bank of America". Dacă unii consideră că banca nu necesită o infuzie de capital, alţii cred că necesarul poate ajunge la 100 de miliarde dolari

Analiştii au păreri diferite în privinţa nevoii de capital a "Bank of America". Dacă unii consideră că banca nu necesită o infuzie de capital, alţii cred că necesarul poate ajunge la 100 de miliarde dolari

Autorităţile de reglementare din SUA au ajuns la concluzia că "Bank of America" Corp. - cea mai mare bancă a Statelor Unite, are nevoie de o infuzie de capital de circa 34 de miliarde dolari, aceasta fiind cea mai mare sumă pe care o necesită o instituţie financiară din cele 19 supuse testelor de rezistenţă, potrivit unor surse apropiate situaţiei, citate de presa străină.

Sursele menţionate afirmă că "Citigroup" Inc., odinioară cea mai mare bancă americană, are nevoie de o sumă mai mică, întrucât grupul plănuieşte deja să transforme titlurile guvernamentale preferenţiale în acţiuni ordinare.

Pe de altă parte, "JPMorgan Chase & Co." nu are nevoie de rezerve mai mari pentru acoperirea pierderilor.

Directorul executiv al "Bank of America", Kenneth Lewis, a refuzat să facă declaraţii pe marginea stadiului testelor de rezistenţă, în cadrul întrunirii anuale de săptămâna trecută. La data de 20 aprilie, acesta declara: "Nu credem că vom avea nevoie de capital suplimentar".

Conform surselor citate, băncile şi-ar putea prezenta strategiile de majorare de capital sau, în alte cazuri, de răscumpărare a participaţiilor guvernamentale, după ce banca centrală a SUA - Federal Reserve, va prezenta, astăzi, rezultatele testelor de rezistenţă.

Preşedintele Federal Reserve, Ben Bernanke, declara, marţi: "În măsura în care există instituţii financiare care au nevoie de capital, sperăm că multe dintre acestea vor reuşi să îl colecteze fie prin oferte private de acţiuni, fie prin conversia sau schimbul datoriilor actuale. Datele de care dispunem prezintă clar condiţiile financiare ale acestor bănci".

Băncile care vor să returneze banii injectaţi de Trezorerie începând cu octombrie 2008 trebuie să arate că pot obţine împrumuturi de la investitorii privaţi fără garanţii din partea statului, potrivit surselor amintite.

Trezoreria SUA urma să prezinte ieri condiţiile de rambursare a banilor acordaţi în baza programului cuprinzând ajutoarele de stat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb