BANKWATCH ŞI GREENPEACE Campanie de strângere de fonduri pentru cei afectaţi de poluarea de la CE Oltenia

A.C.
Miscellanea / 20 noiembrie 2014

Organizaţiile Bankwatch şi Greenpeace iniţiază o campanie de strângere de fonduri pentru a oferi o soluţie provizorie pentru localnicii din Submaidane -Turceni care nu au acces la apă potabilă din cauza poluării de la Complexul Energetic Oltenia, arată un comunicat remis redacţiei.

"În prag de Crăciun, acum un an, zece gospodării din cartierul Submaidane-Turceni şi cincisprezece hectare de teren agricol au fost inundate cu un amestec de cenuşă şi apă, de la termocentrală. Între timp, atât autorităţile locale, cât şi poluatorul - Complexul Energetic Oltenia - întârzie remedierea situaţiei, iar perspectivele sunt în continuare sumbre pentru familiile afectate. Fiindcă se apropie iarna, iar localnicii încă nu au acces la apă potabilă, organizaţiile Bankwatch şi Greenpeace iniţiază o campanie de strângere de fonduri pentru a le oferi o solutie provizorie", arată sursa citată.

Iniţiativa a fost lansată cu prilejul expoziţiei de fotografie "Cenuşa de sub maidane", al cărei vernisaj a avut loc ieri la Librăria Bastilia, din Bucureşti. Odată cu expoziţia a avut loc şi proiecţia scurtmetrajului cu acelaşi nume, sumar al mărturiilor celor afectaţi de accidentul ecologic.

Expoziţia a fost realizată de de Mihai Stoica, fotojurnalist independent specializat pe teme de mediu. Acesta a fotografiat urmările accidentului ecologic din Submaidane, realizând şi un documentar despre viaţa celor abandonaţi de către autorităţi şi de către compania responsabilă, Complexul Energetic Oltenia.

"Prin această campanie ne-am propus să strângem bani pentru cumpărarea unor filtre de apă adecvate, pe care să le montăm în gospodăriile celor afectaţi de valul de cenuşă. Am montat deja un filtru, la una dintre gospodării, însă ne mai trebuie restul de nouă. Pentru cumpărarea filtrelor avem nevoie de 13.500 de lei, iar termenul în care ne-am propus să strângem aceşti bani este 12 decembrie 2014", a declarat Ionuţ Apostol, preşedinte Bankwatch România.

În decembrie 2013, o avarie la instalaţiile de transport şi stocare a cenuşii aparţinând termocentralei Turceni a dus la o deversare masivă de amestec de apă, zgură şi cenuşă.

Din cauza tergiversării procedurilor de achiziţie pentru lucrările de ecologizare, Complexul Energetic Oltenia a început greoi remedierea situaţiei, cu o întârziere de aproape 10 luni.

Fântânile din zona afectată au devenit de nefolosit, odată inundate cu cenuşă, prin urmare oamenii sunt nevoiţi să procure apa cum pot, potrivit comunicatului.

Spre dezamăgirea celor afectaţi, termenul pentru lucrările de remediere a fost amânat până în februarie 2015.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb