BARNA: "Vom vedea dacă declaraţiile PSD că va vota moţiunea se transformă în realitate"

J.P.
Politică / 30 septembrie 2021

"Vom vedea dacă declaraţiile PSD că va vota moţiunea se transformă în realitate"

Copreşedintele USR PLUS Dan Barna a declarat, miercuri, că timp de o lună şi jumătate PSD "l-a ţinut în braţe" pe Florin Cîţu şi a fost "bloc" în susţinerea acestuia, menţionând că se va vedea dacă declaraţiile social-democraţilor că vor vota moţiunea de cenzură se transformă în realitate sau vor apărea brusc "cu otită, oreion şi durere în gât" şi moţiunea nu va trece, conform Agerpres.

"Este o decizie unanimă a Biroului Naţional: orice moţiune ajunge la vot prin care Florin Cîţu este trimis acasă, pentru că, din păcate pentru România, pălăria de premier este prea mare, va fi votată de USR PLUS. Aici nu este niciun fel de ezitare, este şi poziţia conducerii şi a membrilor. (...) Nu ne asociem nimănui. Am depus o moţiune care a fost blocată tocmai de PSD cu PNL. Moţiunea perfect legală şi legitimă, cum spunea CCR, a fost blocată fix de acest USL 2, de alianţa PNL - Florin Cîţu - PSD, aceasta este realitatea", a afirmat Barna la B1Tv întrebat dacă parlamentarii USR PLUS votează moţiunea de cenzură depusă de PSD.

Întrebat dacă nu le creează un disconfort asocierea cu PSD, Barna a răspuns: "Nu este vorba de niciun disconfort, pentru că nu a existat niciun moment o înţelegere cu AUR, vreun protocol, vreo înţelegere sau promisiune de vreun fel în ceea ce priveşte colaborarea, exceptând moţiunea de cenzură, care este un act parlamentar. Exact la fel nu există vreo înţelegere sau protocol cu PSD".

Legat de suspiciunea că PSD ar putea să facă "blat" cu PNL, Barna a opinat că "este întotdeauna diferenţă între declaraţiile la televizor şi în conferinţe de presă şi actul politic al votului".

"Dacă ne uităm că timp de o lună şi jumătate PSD l-a ţinut pe Florin Cîţu în braţe... A fost foarte plastică una dintre declaraţiile de zilele astea, că PSD nu şi-a apărat niciun premier aşa cum îl apără pe Florin Cîţu. Aşa este. Într-adevăr, am văzut un PSD 'bloc' în susţinerea lui Florin Cîţu, un Marcel Ciolacu strâns unit cu Florin Cîţu. Vom vedea dacă declaraţiile din ultimele zile că vor vota moţiunea se transformă şi în realitate sau vor apărea brusc cu otită, oreion şi durere în gât şi moţiunea nu va trece, condiţie în care vom vedea un guvern minoritar susţinut de PSD, o variantă de USL 2.0, care va fi foarte dureroasă pentru România", a adăugat Barna.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Sper sa votati toti,nu numai psd,spuneai ca nu esti partid balama,timp de 2 ani asta ai fost

    1. Depinde ce votează romanii, de 32 de ani au ceața pe ochi si dau credit FSN. Cum rata de retardati e in crestere, slabe sanse sa scapam.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb