BĂSESCU, DESPRE SITUAŢIA DIN JUSTIŢIE:  "Şi Guvernul şi Bruxelles-ul au sărit calul"

V.T.
Politică / 6 aprilie 2019

Traian Băsescu (Sursa foto: Twitter)

Traian Băsescu (Sursa foto: Twitter)

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu crede că, în situaţia legată de justiţie, "s-a sărit calul" atât de către Guvern, dar şi de către Bruxelles, el explicând faptul că pe tema codurilor penale Comisia Europeană nu are competenţe, ci doar pe zona de independenţă a justitiţiei. "Aici a fost abuzul lui Timmermans", spune Băsescu.

"S-a sărit calul. Şi de noi, pe de-o parte, de Guvern, dar şi de Bruxelles. Avem un tratat, iar când vine vorba de tratatul Uniunii Europene sunt unul dintre cei care am lucrat articol cu articol în vederea modificărilor şi se numeşte Tratatul de la Lisabona. (...) Justiţia este o competenţă partajată. (...) Ce înseamnă competenţă partajată? Competenţă partajată înseamnă o competenţă în care are întâietate Uniunea Europeană. Pe de altă parte, în zonele de competenţă partajată care nu sunt reglementate de Uniunea Europeană, are dreptul statul naţional să îşi facă regulile", a declarat Traian Băsescu, ieri, la un post de la televiziune.

El a precizat că responsabilitatea Uniunii Europene este asumată în zona de independenţă a Justiţiei, şi anume statutul magistraţilor, legea de funcţionare a CSM, legea de organizare a Justiţiei.

"În aceste legi veghează Uniunea Europeană pentru că independenţa Justiţiei este o condiţie obligatorie a statului de drept", a explicat fostul preşedinte.

Traian Băsescu crede că abuzul lui Timmermans a fost când s-a referit la codurile penale deoarece Comisia Europeană nu are competenţe legate de acestea.

"Aici a fost abuzul lui Timmermans, legat de coduri, de Codul Penal şi Codul de Procedură Penală nu are competenţe Comisia Europeană decât în măsura în care te atenţionează, vezi că ai directive pe care nu le-ai implementat", a mai precizat Traian Băsescu.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Cred ca amandoi ar trebui sa candideze la J. O .la cal cu manere . As dori ca U.E sa fie o constructie solida , dar cu niste "expirati",( multi "bosorogi) care conduc U.E. este foarte greu.La varsta lor nu mai gandesc in viitor(gandirea le este destul de alterata si pentru prezent)Ar trebui sa existe domenii strict legiferate pentru intraga uniune cum ar fi:educatia ,sanatatea, justitia ,armata ,finantele,agricultura e.t.c.

    1. Are dreptate Mihai .O legiferare mai clara si fara posibilitati de interpretare de un stat sau altul.Totul sa fie clar pe intelesul tuturor. Numai ca.....ce zice Basescu este intradevar corect. Dar prin masurile luate de Guvern...(chiar daca nu sunt de competenta UE) INDIRECT..afecteaza statul de drept.

      Tot ce zice Basescu este corect pentru noi, pupinbasistii!

      Nu mai spune! tie iti pace doar: Basescu e de vina.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb