Băsescu spune că nu a tras cu urechea la convorbirile lui Geoană cu Iliescu

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 22 ianuarie 2009

Traian Băsescu anunţă că va urma "calea legală" în privinţa fostului şef al SIE, Claudiu Săftoiu

Traian Băsescu anunţă că va urma "calea legală" în privinţa fostului şef al SIE, Claudiu Săftoiu

Preşedintele îi cere lui Săftoiu să probeze declaraţiile făcute privind interceptarea telefonică şi anunţă că va sesiza Parchetul General

Preşedintele Traian Băsescu va urma "calea legală" şi ar putea sesiza Parchetului General în cazul declaraţiilor făcute de fostul şef al SIE Claudiu Săftoiu în privinţa unor posibile interceptări ilegale, a anunţat, ieri, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Valeriu Turcan.

Precizăm că poziţia Cotroceniului vine în replică la afirmaţiile fostului şef al SIE Claudiu Săftoiu, la un post de televiziune, potrivit cărora, "preşedintele Traian Băsescu ar fi cunoscut conţinutul discuţiilor dintre liderii PSD Mircea Geoană şi Ion Iliescu".

"Eu am aflat de intervenţii politice care se bazează pe informaţii şi interceptări ilegale, acum un an, acum doi ani şi am aflat de la preşedintele României că el ştia ce vorbeau Iliescu şi Mircea Geoană", a spus fostul şef al SIE .

"Afirmaţiile domnului Claudiu Săftoiu sunt iresponsabile şi neadevărate, iar preşedintele va urma calea legală", a afirmat, în replică, Valeriu Turcean, în cadrul unei alocuţiuni, la Palatul Cotroceni.

Acesta a adăugat că şeful statului consideră că în cazul unor informaţii de o asemenea gravitate ar fi normală şi autosesizarea Parchetului General, iar în cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, îl va sesiza chiar preşedintele.

Valeriu Turcan a reiterat că Administraţia Prezidenţială îi solicită lui Claudiu Săftoiu să probeze afirmaţiile făcute marţi, într-o emisiune televizată.

"Preşedintele Traian Băsescu nu a solicitat foştilor sau actualilor directori ai serviciilor de informaţii şi nici nu a primit din iniţiativa acestora informări despre viaţa privată sau activitatea politică a unor cetăţeni români", a mai spus purtătorul de cuvânt al preşedintelui.

Turcan a adăugat că, în contextul în care au apărut comentarii din partea unor foşti sau actuali politicieni, poziţia preşedintelui Traian Băsescu este că, "dacă există persoane care spun că au primit informări privind viaţa privată sau activitatea politică a unor cetăţeni români, respectivele persoane se fac vinovate de tăinuirea unor astfel de presupuse derapaje".

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei a reamintit că şeful statului a cedat opoziţiei funcţiile de directori ai serviciilor de informaţii, apreciind că acest lucru va constitui un progres în procesul de democratizare.

Băsescu nu s-a prezentat la investitura lui Dragnea

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Valeriu Turcan, a explicat că preşedintele Traian Băsescu nu a mai participat la ceremonia de instalare în funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor a lui Liviu Dragnea, întrucât a apreciat drept nepotrivită invitarea unui număr "atât de mare" de politicieni.

"În mod tradiţional, respectivul eveniment de instalare a unui ministru este unul extrem de scurt, sec şi perfect instituţional", a susţinut Valeriu Turcan, citat de Agerpres.

Parchetul General nu se autosesizează în cazul Săftoiu

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) nu se va sesiza din oficiu în legătură cu acuzaţiile publice formulate de fostul director al Serviciului de Informaţii Externe Claudiu Săftoiu referitoare la presupuse interceptări ilegale de convorbiri telefonice, a informat, ieri, PÎCCJ. "Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu se sesizează din oficiu întrucât, din afirmaţiile domnului Claudiu Săftoiu, exprimate prin două declaraţii publice referitoare la acelaşi subiect, nu rezultă elementele unei fapte penale determinate, condiţie obligatorie prevăzută de Codul de Procedură Penală", a precizat sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb