Băsescu trimite Parlamentului legile privind neimpozitarea pensiilor şi reducerea TVA la alimente

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 3 noiembrie 2010

Băsescu trimite Parlamentului legile privind neimpozitarea pensiilor şi reducerea TVA la alimente

Negocierile cu FMI, în ianuarie 2011

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, ieri, că va trimite Parlamentului, pentru reexaminare, legile care prevăd reducerea TVA la 5% la alimentele de bază şi neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 de lei.

Şeful statului şi-a justitificat demersul susţinând că reexaminarea celor două legi este necesară pentru respectarea angajamentelor internaţionale ale ţării, în privinţa ţintei de deficit bugetar. Preşedintele a făcut aceste declaraţii la finele unei runde de discuţii cu partidele poltice, de la întâlnirea de la Palatul Cotroceni lipsind opoziţia.

De asemenea, Traian Băsescu a apreciat, luni, în cadrul unei emisiuni televizate, că cele două legi "sunt scrise prost" şi că nu crede că acestea au fost votate "din greşeală" de parlamentarii din arcul puterii.

Pe de altă parte, preşedintele a mai spus că a discutat cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional des­pre situaţia creată. "I-am asigurat că nu vom modifica fiscalitatea, ceea ce înseamnă că nu voi promulga legile", a spus Băsescu.

În replică la demersul preşedintelui, liderul PSD, Victor Ponta, a apreciat că Traian Băsescu nu a promulgat cele două legi doar pentru că acestea au fost iniţiative ale opoziţiei.

Victor Ponta a spus, pentru Mediafax, că legea prin care se reducea TVA la 5% pentru alimentele de bază ar fi fost una foarte bună, atât din punct de vedere economic, cât şi din punct de vedere social, astfel de prevederi existând în aproape toate ţările Uniunii Europene.

"Probabil doar din încăpăţânare preşedintele a refuzat să promulge legea, şi nu pentru că nu ar fi fost bună şi nu ar fi ajutat populaţia, ci pur şi simplu pentru că era vorba des­pre o lege a opoziţiei", a mai spus Ponta.

Băsescu: Negocierile pentru un nou acord cu FMI încep în ianuarie

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, că negocierile pentru un nou acord cu FMI, Banca Mondială şi UE vor începe în ianuarie. Şeful statului a declarat: "Nu vă pot da detalii, dar vă pot spune că, în baza acordului majorităţii, vom începe negocierile pentru un nou acord cu FMI, BM şi UE în luna ianuarie, în aşa fel încât, în cazul în care vom ajunge la o formă convenabilă României, acordul să intre în vigoare în continuarea celui care se termină în luna aprilie, dacă, prin îndeplinirea condiţionalităţilor, acordul va fi dus până în luna aprilie". Preşedintele a adăugat că este optimist că ţara noastră va duce la îndeplinire acordul actual prin îndeplinirea tuturor condiţionalităţilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb